Тональні креми для проблемної шкіри: рейтинг

Бездоганного зовнішнього вигляду заслуговують на все незалежно від зовнішності та фізичних особливостей. Ніхто не стане сперечатися, що бездоганна зовнішність неможлива без рівної, здорової шкіри обличчя.

Однак, шкіра кожної людини є унікальною і має свої індивідуальні потреби. І якщо природа так по-різному нас усіх обдарувала, косметологам і виробникам косметики довелося знайти рішення, щоб жінки з будь-яким типом шкіри могли приховати зовнішні недосконалості шкіри, а то й благотворно вплинути на її стан. Тому об'єктом пильної уваги цієї статті стане тональний засіб для проблемної шкіри: у чому його особливості, які завдання воно має виконувати і креми яких фірм зарекомендували себе з найкращого боку.

Особливості тональних засобів для проблемної шкіри

Можливості тональних кремів давно перестали обмежуватися лише маскуючими властивостями, тепер вони одночасно з естетичним завданням виконують функцію, що доглядає і благотворно впливає на стан епідермісу.

Особливо, якщо мається на увазі популярна та улюблена багатьма корейська тоналка BB або СС-типу, яка і рівний, природний тон шкіри створить, і виразність індивідуальних проблем зі шкірою зменшить. Як це стало можливим? Косметологічні та хімічні внутрішні процеси, можливо, не такі прості, проте, з функціонального погляду особливості механізму роботи таких тональних засобів для проблемної шкіри більш зрозумілі та логічні.

Отже, тональні засоби для проблемної шкіри

  • мають однорідну, ніжну (ні в якому разі не спітнілу та густу) текстуру, щоб не забивати пори та не провокувати появу додаткових вогнищ запалень. Такою текстурою мають тональні флюїди та емульсії;
  • у складі тональних засобів для такого типу шкіри не повинно бути мінеральних масел і, якщо і є, мінімальний вміст ефірних масел;
  • а ось що обов'язково має бути присутнім у складі таких тональних засобів – це SPF-компоненти та гіалуронова кислота;
  • важливо, щоб тональний засіб для проблемної шкіри міг звужувати пори (оскільки проблемна шкіра часто характеризується надмірно розширеними порами);
  • мають компоненти з бактерицидними властивостями (екстракт чайного дерева тощо), щоб запобігати появі та поширенню вогнищ запалень та подразнень;
  • неодмінно мають на упаковці відповідне маркування призначення саме для зазначеного типу шкіри.

Важливі складові

Крім згаданих вище компонентів тональні засоби для проблемної шкіри містять речовини, що перетворюють їх із пересічного маскуючого крему на склад, що піклується про вразливу проблемну шкіру.

Основу такого крему зазвичай утворюють мінеральні сполуки діоксиду цинку, а також аметистова пудра. Завдяки їм проблемна шкіра підсушується та стає матовою. Важливу роль у складі грають екстракти рослин та саліцилова кислота, що нормалізують роботу сальних залоз. Ніацинамід та інші речовини з протизапальною дією – ще одна неодмінна складова тональних засобів для проблемної шкіри.

Характеристики тонального крему в залежності від типів проблемної шкіри

Щоб тональний засіб ще краще сприймався проблемною шкірою та «лягав» на її поверхню, непогано ще враховувати, у чому полягає індивідуальна проблема шкірного покриву обличчя. Залежно від цього можуть відрізнятися властивості тональних засобів, які будуть найбільш прийнятними у даному конкретному випадку:

  • тональний засіб для проблемної шкіри, схильної до жирності, рекомендуються у формі легких флюїдів та мусів з матуючим впливом. Жодних густих і щільних текстур та масел у складі – вони лише підкреслять жирний блиск та розширені пори, властиві для проблемного жирного типу шкіри;
  • маскуючі креми для проблемної шкіри сухого типу мають бути також без олій у складі, але з деякою концентрацією зволожуючих компонентів;
  • тоналка для чутливої проблемної шкіри обов'язково повинна мати відповідне маркування на упаковці. У складі такого засобу неодмінно мають бути компоненти, що запобігають втраті вологи епідермісом, рослинні екстракти та заспокійливі шкіру компоненти.

Добірка найпопулярніших тональних кремів для проблемної шкіри корейського виробництва

Ті, хто встиг скористатися популярними у всьому світі корейськими тональними ВВ і СС кремами, не будуть сперечатися з тим фактом, що корейські виробники тональних засобів знаються на них і вміють виробляти товари для різних типів шкіри, в тому числі, і для проблемної. На сьогоднішній день до переліку стоять і найефективніших кремів для цього типу шкіри входять:

  • MIZON Snail Repair Blemish Balm Cream
  • Etude House Precious BB Cream Matte
  • Secret Key Finish Up BB Cream
  • A'PIEU BB Maker Cover SPF 35 PA++ Light Beige
  • Eyenlip Pure Cotton Perfect Cover BB Cream
  • HoliPop BB Cream Matte SPF30 PA++ Holika Holika

Як правильно визначити тон шкіри?

Щоб тональний засіб найкраще гармоніювало з вашою шкірою, вам необхідно чітко уявляти собі, на який відтінок покриву буде лягати майбутній крем, що маскує. Для визначення виконайте нескладні дії:

  1. • Добре вмийтеся і зачекайте 10-15 хвилин.
  2. • Встаньте біля віконної рами і додайте білий аркуш паперу до обличчя.
  3. • Подивіться в дзеркало та визначте тип відтінку шкіри: теплий, холодний або нейтральний. Відповідно, виберіть палітру тонального крему.
  4. • Пам'ятайте, що є п'ять основних підтипів відтінків тональних засобів: бежевий, жовтий, оливковий, персиковий та рожевий.

Тепер ви знаєте, яким має бути тональний крем для проблемної шкіри. А купувати найбільш відповідні матуючі засоби правильніше за все на спеціалізованих майданчиках, які займаються прямим імпортом корейської косметики безпосередньо від виробника. Роблячи замовлення в нашому магазині, ви завжди можете бути впевнені, що купуєте оригінальну косметичну продукцію з кращими властивостями і за найприйнятнішими цінам.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід