Макіяж для жінок після 50: покрокова інструкція

Жінка завжди залишається жінкою, а, значить, незалежно від віку їй хочеться подобатися, ловити на собі захоплені погляди і виглядати точно не гірше за однолітків, що сяють на килимових доріжках і сторінках глянсових журналів.

Насправді багато жінок здогадуються, що блискучий зовнішній вигляд зрілих відомих жінок – справа рук професійних та талановитих візажистів та косметологів. Однак лише одиниці вникають у хитрості та косметичні правила, щоб зуміти повторити такий макіяж на собі. У цій статті ми не в черговий раз роз'яснюватимемо важливі аспекти догляду за зрілою шкірою обличчя, а сконцентруємося саме на практичних хитрощах: як за допомогою декоративної косметики «скинути» 10, а то й 20 років.

Проблемні місця та правила вибору косметичних засобів

Обізнаний – отже, озброєний. У справі макіяжу після 50 ця мудрість надзвичайно справедлива. Перш ніж безпосередньо наносити косметичні засоби, слід знати і усвідомлювати те, які ділянки на особі з роками стають більш проблемними і явно видають вік жінки. До таких місць належать:

  • «мішки» та темні кола під очима;
  • «гусячі лапки» зони навколо очей, носогубні складки;
  • менш окреслений контур обличчя, що «поплив»;
  • тьмяний колір шкіри обличчя.

Що стосується вимог до косметичних засобів для зрілих жінок, то рекомендується дотримуватися таких порад:

  • суху пудру та рум'яна краще не використовувати – натомість віддати перевагу кремоподібним текстурам;
  • тональні засоби краще вибирати теплих відтінків – це освіжить обличчя;
  • для макіяжу очей краще використовувати матові, а не блискучі тіні, щоб не підкреслювати зморшки та заломи;
  • не варто використовувати хайлайтер на вилицях, якщо на цих ділянках є зморшки та заломи;
  • більш ясний та молодий погляд забезпечать густі виразні брови. Матовими тінями відтінку світліше за вашу шкіру підсвітите ділянку кісточки під бровою;
  • не бійтеся використовувати помаду яскравих відтінків: після 50-ти це зовсім не соромно, а помаду ягідних, коралових персикових відтінків можна злегка розтушовувати на шкірі для надання освіжаючого ефекту. Вибирайте матові, а не перламутрові помади холодних відтінків.

Тонкощі денного та вечірнього макіяжу зрілих жінок

Чому варто окремо розбирати правила та секрети макіяжу для жінок старшої вікової групи? Тому що грамотно нанесені косметичні засоби можуть створити візуальний ліфтинг-ефект, і обличчя в цілому виглядатиме молодшою, свіжішою та випромінюватиме енергію, а не втому від життя. Правильно підібрана косметика у цій справі відіграє не останню роль. Наприклад, антивікова корейська косметика з витратою набагато меншої кількості зусиль і хитрощів допоможе приховати вікові недосконалості обличчя і підкреслить виграшні деталі.

Отже, у денному макіяжі своє ліфтинг-завдання та загальний освіжаючий обличчя ефект виконають кремові рум'яна. Так, іноді можна функцію рум'ян перекласти на мазки помади, розтушованої на «яблучках» щік, переніссі або бічних частинах чола, але, якщо ви все ж таки віддаєте перевагу рум'янам, візьміть персикові або біло-рожеві кремові рум'яна, нанесіть їх на вилиці і добре растушуйте у напрямку до скронь. Так ви досягнете створення чіткішого контуру обличчя. Ще одна запорука успішного макіяжу зрілих жінок – праймер, що розгладжує. Він не «провалюється» у зморшки і загалом вирівнює тон обличчя.

Для вечірнього макіяжу з акцентом на очі слід скористатися консилером на тон світлішим за вашу шкіру. Його наносять у кутки губ і на спинку носа. Щоб підсвічені консилером ділянки обличчя не впадали в очі, на них можна нанести трохи тонального крему. Візуально надати більш окреслений контур особі можна за допомогою світлого коректора. Його наносять на носогубні складки, зовнішній та внутрішні куточки очей, а також на перенісся. Темний коректор у свою чергу наноситься на нависаючу частину верхньої повіки. Для вечірнього макіяжу прийнятні коралові, малинові та червоні відтінки помад (але в жодному разі не помади холодних відтінків).

Обличчя з обкладинки: послідовність дій

Щоб надати своєму обличчю свіжість і лиск навіть зрілих красунь з обкладинки, дотримуйтесь зазначеної черговості та способу нанесення косметичних засобів:

  1. Після застосування вашого регулярного крему для догляду нанесіть на шкіру обличчя помірну кількість бази під макіяж, потім скористайтеся тональним засобом з легкою текстурою і тонким покриттям.
  2. Тепер черга світлого та темного коректорів. Світлим підсвітіть ділянки шкіри на носогубних складках, під очима та куточки рота. Темний коректор наносите на вилиці. Ліфтинг-ефект вийде лише в тому випадку, якщо темний коректор буде нанесений не нижче за рівень верхньої щелепи. Можна також затемнити область під підборіддям і під склепінням нижньої щелепи.
  3. Спонжем розтушовуйте коректори: спочатку світле (навколо очей), а потім темне. Чергова важливість, щоб не створити брудний ефект на шкірі.
  4. Уникайте стрілок та інших графічних елементів. Краще за допомогою олівця створити ефект легкого серпанку.
  5. Використовуйте матові тіні на ділянці рухомої верхньої повіки, візуально додайте густоти бровам за допомогою олівця, скористайтеся тушшю для вій.
  6. Завершіть образ нанесенням помади освіжаючих відтінків (персикові, коралові, ягідні). 

Зрозуміло, можна спробувати щастя і відправитися за декоративною косметикою в традиційний магазин, не безпідставно приймаючи той факт, що якоюсь складовою косметичного мастхева, що візуально омолоджує, може не опинитися в наявності. А можна звернутися до нашого магазину та забезпечити себе декоративною косметикою корейського виробництва в усіх напрямках. Тим більше, що купуючи косметичні товари у нас, ви гарантовано отримуєте якісну оригінальну продукцію від корейських виробників з максимально оперативною доставкою.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід