Як використовувати олію для брів та вій?

Жіночі брови та вії – це те, що здавна викликало захоплення у представників протилежної статі та заздрість у жінок, якщо раптом їхня природа не наділила цими прекрасними фізіологічними атрибутами краси.

І якщо наші предки нічого не могли вдіяти з природними даними, які їм дісталися, то нам досягнення косметології подарували відкриття та спосіб покращити якість, силу, довжину та густоту брів та вій. Для цього всього лише варто вдатися до властивостей природних олій. А про те, які масла здатні вплинути на здоров'я і густоту брів і вій, як ними правильно користуватися, щоб був результат і не було алергічних реакцій, ми й розповімо в цій статті.

Як олії «примушують» рости брови та вії

Якщо від природи дісталися аж ніяк не соболині брови та вії, як же може допомогти масло покращити їхній стан? Справа в тому, що волоски брів і вій складаються з двох частин: зовнішньої та внутрішньої. Зовнішня - це видима частина, яку ми фарбуємо, нарощуємо, а внутрішня - це цибулина волоска, яка прихована під покривом шкіри, як правило, на глибині 2-3 мм.

Здоров'я, довжина та сила зовнішньої частини волоска залежить від стану цієї самої фолікули – від того, наскільки добре вона забезпечується киснем та поживними речовинами. Постачання цими поживними речовинами і забезпечують природні олії, зокрема, корейське масло для брів. Під час нанесення олій, внаслідок цієї фізичної маніпуляції посилюється приплив крові до цибулин, а олії у свою чергу забезпечують їх живильними мікроелементами та речовинами, необхідними для активного росту.

Залежно від того, яку проблему вам потрібно вирішити з волосками брів та вій, слід вибирати кошти з відповідними компонентами у складі:

  • вітамінами A, E, B, C, F – для зміцнення та відновлення структури волосків;
  • цинком, залізом, кальцієм, калієм та фосфором – для запобігання ламкості та випадання волосся;
  • кислотами – для посилення регенерації клітин шкіри;
  • антиоксидантами – для захисту від агресивних факторів навколишнього середовища та механічних пошкоджень.

Перевірка на алергенність

Непоодинокі випадки, коли масло для росту брів і вій викликало алергічні реакції (почервоніння, печіння, запалення). Такого не повинно бути. І щоб переконатися, що олія буде сприйнята вашою шкірою нормально та подарує бажаний ефект, краще перед регулярним використанням перевірити його на алергенність індивідуально для вас.

Робиться це так:

  1. Нанесіть невелику кількість олії на вії на зовнішніх куточках очей.
  2. Потім протягом 2-3 годин уважно стежте за реакцією шкіри та вашими відчуттями.
  3. Якщо шкіра почала свербіти, з'явилися відчуття поколювання, печіння, негайно повністю змивайте масло, воно вам не підходить і краще зупинити свій вибір на іншому.

Як і коли застосовувати олію для брів та вій

Незалежно від того, яку олію ви за підсумком вибрали, користуватися нею найкраще у вечірній час, після того, як ви повністю видалили декоративну косметику (туш і т.д.). Вночі поживні речовини активно проникають у шари шкіри, отже, потраплять безпосередньо до фолікулів. Рекомендується наносити масло на брови та вії за 2-3 години до сну, а саме перед сном промочувати надлишки олії сухою серветкою.

Послідовність дій при нанесенні олії:

  1. Повністю видаліть залишки декоративної косметики з брів та вій. (Тому масло краще не використовувати вранці і не поєднувати з нанесенням туші: по-перше, туш «потече», а, по-друге, поживні речовини олії не проникнуть до фолікулів);
  2. М'яко помасажуйте шкіру під волосками, щоб посилити приплив крові до цибулин;
  3. Покрийте маслом сухі волоски від шкіри до кінчиків спеціальною щіточкою або дочиста вимитою щіточкою для нанесення туші;
  4. Через 2-3 години або безпосередньо перед сном видаліть залишки олії, акуратно промокнувши шкіру навколо очей сухою серветкою.

Майте на увазі, що використання олій корисно не тільки для вій і брів, але і для шкіри повік, яка, як відомо, в шість разів тонша за решту шкірного покриву, а, отже, більш схильна до пересушування і истгончению.

Олії перед нанесенням не можна нагрівати - від нагрівання пропадають їх корисні та поживні властивості. Виняток становить лише кокосове масло, яке за своєю природою має кремоподібну в'язку консистенцію, і для успішного нанесення його рекомендується попередньо розтопити на водяній бані.

Як змивати олію

Будьте готові до того, що натуральні олії не вдасться змити просто теплою проточною водою. Тому після пробудження під час вмивання нанесіть невелику кількість шампуню на брови, помасажуйте та змийте. Олію з вій можна видалити ватним диском, змоченим у слабкому розчині води з лимонним соком. Після цього можете приступати до звичайної процедури вмивання з пінкою, гелем тощо.

Коли ще варто використовувати таку олію

Крім регулярного застосування, якщо ви поставили за мету відростити шикарні брови і вії, таку натуральну олію потрібно застосовувати і для зміцнення та відновлення волосків у деяких ситуаціях:

  • після процедури нарощування вій. А саме після того, як були зняті штучні вії. Особливо якщо застосовувалася технологія 2D або 3D-нарощування. Після зняття свої вії слід покрити олією, щоб зняти стрес після їх контакту з клеєм або різкого механізму відриву штучних вій;
  • під час відпочинку на морі. Прямі сонячні промені не дуже корисні особливо ослабленим і тонким вій. Тому захисний шар натуральної олії захистить їх від контакту з УФ-променями;
  • якщо ви вважаєте за краще користуватися водостійкою тушшю. У цьому випадку застосування олії для брів і вій 1-2 рази на тиждень рекомендується.

Спеціальне, призначене саме для зміцнення волосків брів та вій олію оригінального корейського виробництва можна купити у нашому магазині. Адже ми співпрацюємо лише безпосередньо з виробниками, а значить, ймовірність придбати підробку, браковану продукцію або просто товар низької якості прагне нуля.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід