Все що потрібно знати про бальзами для волосся

Гарне і здорове волосся - це те, чого прагне кожна дівчина. Бажаючи мати густі, міцні, блискучі та пружні пасма, ми намагаємося підбирати потрібний догляд. Адже, наше волосся постійно піддається стресу: зміна погоди, неякісна вода, використання стайлінгових засобів та приладів, фарбування тощо.

Все це, звичайно, не сильно добре впливає на наші локони, тому ми намагаємося за допомогою догляду підтримувати волосся здоровим, міцним і красивим.

Кошти для волосся звичайно, існує величезна кількість, але давайте поговоримо про базові продукти, такі як шампунь, бальзам або маска. Багато хто не до кінця розуміє, які функції виконує, і що робить той чи інший засіб, при цьому щодня його використовуючи. Тому, в цій статті ми розповімо все про бальзам для волосся, навчимо правильно його використовувати та вибирати, також розвіємо найпопулярніші міфи пов'язані з цим засобом.

Шелковые, волнистые волосы

Що таке бальзам для волосся і для чого він потрібний?

Бальзам – це засіб, призначений для догляду за волоссям. До його складу входять різні корисні компоненти, вітаміни, екстракти і т.д., які допомагають волоссю мати гарний і здоровий вигляд. Саме бальзам ополіскувач робить локони гладкими, сяючими та пружними. Також, засіб виконує низку основних функцій:

  • насичує волосинку необхідним корисним комплексом, зволожує та живить її;
  • закриває лусочки волосся після миття;
  • робить пасма гладкими та еластичними;
  • зменшує кількість посічених кінчиків;
  • захищає волосся від негативної дії навколишнього середовища.

Незважаючи на те, що бальзам насамперед засіб для догляду, він може виконувати не тільки вище перелічені функції. Так існують відтінкові бальзами, які доглядають волосся, при цьому фарбують його, або підтримують яскравість вже існуючого кольору на пасмах.

Декілька порад щодо використання та вибору бальзаму для волосся

Для того щоб куплений засіб для волосся відмінно працював, його потрібно правильно підібрати. Ми повинні відштовхуватися від типу та потреб шкіри голови та волосся. Бальзам повинен підходити вам за всіма параметрами. Наприклад, якщо у вас жирна шкіра голови, але сухі кінчики, потрібно віддати перевагу чомусь середньому. Тобто, ми не беремо засіб для жирного волосся або для дуже сухого, а беремо для об'єму. Такий баланс дозволить зволожити довжину пасм, при цьому не викличе жирності.

Як користуватися бальзамом ополіскувачем для волосся, напевно, знають усі. Потрібно нанести його на чисте, вологе волосся на пару хвилин і змити водою. Це стандартне застосування, але як використовувати засіб для отримання максимального ефекту?

  1. Бальзам потрібно обов'язково використовувати після кожного миття волосся. Адже він має накопичувальну дію, полегшує розчісування та перешкоджає ламкості пасм.
  2. Наносите засіб відступаючи від коріння щонайменше 5 см (крім спеціальних бальзамів, які призначені для шкіри голови).
  3. Змивайте бальзам трохи прохолодною водою, це зробить волосся більш пружним і розсипчастим.

Нанесение бальзама на волосы

Розвіюємо популярні міфи про бальзами для волосся

МІФ 1. Якщо нанести бальзам для волосся більше часу, він спрацює як маска для волосся.

Це не так. Маска має зовсім іншу дію, вона має більш насичений і активний склад, який надає інтенсивну дію на волосок. Бальзам на жаль, на це не здатний, і не важливо скільки часу ви будете його тримати, склад від цього не зміниться.

МІФ 2. Не можна використовувати бальзам ополіскувач, якщо у вас жирне волосся.

Це міф, якщо правильно підібрати засіб і не застосовувати його на прикореневій зоні волосся, ефект від нього буде чудовим.

МІФ 3. Бальзам робить волосся важким.

Даний засіб дійсності трохи обтяжує наші пасма, але в цьому немає нічого поганого, іноді це навіть необхідно. Існують бальзами для об'єму, які чудово справляються зі своїми завданнями, не перевантажуючи волосся.

МІФ 4. Все з однієї бочки, що маска, бальзам, кондиціонер і т.д.

Все це різні засоби за своєю дією, складом та ефектом. Щось можна використовувати щодня, а щось двічі на тиждень.

МІФ 5. Бальзам може прискорити ріст волосся і зробити його густим.

На жаль жоден косметичний засіб, що не може вплинути на густоту волосся, це виключно генетика. Прискорити зростання пасм можна, але не за допомогою звичайного бальзаму, він навіть не наноситься на шкіру голову, у нього зовсім інша дія. Тому, вибирайте якісні засоби та не вірте нав'язливій рекламі.

Час для покупки якісного бальзаму для волосся

Тепер, коли ми вже знаємо, навіщо потрібно використовувати бальзам ополіскувач для волосся, хочеться дати кілька корисних порад перед покупкою:

  • звертайте увагу на склад, у ньому на перших місцях мають бути заявлені компоненти;
  • уважно читайте для якого типу волосся та шкіри голови підходить засіб;
  • не поспішайте брати великий обсяг, краще візьміть мініатюру та протестуйте;
  • прочитайте відгуки або огляди продукту;
  • віддавайте свою перевагу офіційним магазинам, які не продають підробки.

Наш інтернет-магазин Cosmic співпрацює лише з офіційними представниками корейських брендів. У нас представлений широкий вибір оригінальної корейської косметики для волосся , тіла та обличчя. Ми завжди раді новим клієнтам, тому систематично оновлюємо знижки та асортименти.