Зволожуючий та поживний крем: дія, різниця та особливості

Крем - це той продукт, який завжди є у догляді за шкірою обличчя. Без крему неможливо досягти потрібного результату на шкірі та забезпечити ефективну дію інших засобів догляду. Тому, крем постійний продукт догляду за дермою.

Кремів існує безліч варіантів, але сьогодні ми поговоримо про два найпопулярніші і затребувані, про зволожуючий і живильний крем. Ми розберемося, що роблять ці продукти і чим вони різняться між собою.

Зволоження - запорука гарної шкіри

Наша шкіра, як і наш організм вимагає зволоження та харчування, це два кити, на яких стоїть здоров'я та краса дерми. Майже всі креми мають зволожуючі властивості, навіть якщо засіб обіцяє зробити шкіру матовою, в ньому все одно можуть бути зволожуючі компоненти. Пов'язано це з тим, що наша дерма на 72% складається з води і першою страждає від її нестачі. Тому, зволоження потрібно епідермісу різних типів, навіть жирної. Адже, якщо жирній шкірі не вистачатиме вологи, сальні залози ще сильніше виділятимуть себум.

Рівень вологи у клітинах дерми – це її тургор. Якщо він знижується, дерма стає сухою, шорсткою, зневодненою і більш схильною до появи ранніх зморшок. Тому у догляді ми завжди повинні стежити, щоб дерма мала хороший водний баланс.

Навіщо шкірі потрібне харчування?

Крім зволоження наша дерма потребує харчування. Харчування полягає в тому, щоб наситити нашу дерму необхідними вітамінами, мінералами, пробіотиками та багатьма іншими компонентами. Саме вони допомагають нашій дермі підтримувати здорову ліпідну мантію шкіри, відновлюють ушкодження, прискорюють регенерацію та захищають епідерміс від негативного впливу навколишнього середовища. Без необхідних поживних компонентів дерма стане тьмяною, чутливою, стомленою та вкрай сприйнятливою до навколишніх факторів.

Крем для рук Dr Jart

Основні відмінності живильного та зволожуючого крему

Насправді зволожуючі та поживні креми дуже схожі між собою, але все одно мають ряд відмінностей:

  • Поговоримо про текстуру. Консистенція корейського живильного крему буде густішою і щільнішою, а зволожуючого легшою. Але, давайте запам'ятаємо: густа і щільна зовсім не означає, що вона жирна і липка, як багато хто звикли вважати. Вже давно живильні креми можуть бути легкими, швидко вбиратися і не відчуватись на дермі, тож відкинемо стереотипи убік.
  • Кількість активних компонентів у зволожуючих кремах часто менша, ніж у поживних. Адже для зволоження дерми нам потрібно: гіалуронова кислота, гліцерин, МЛЕ технології, екстракти рослин і т.д.

А ось для харчування вже використовується ширший асортимент інгредієнтів: жирні кислоти, вітаміни, амінокислоти, пробіотики, мінерали, пептиди, ліпіди, цінні олії та багато іншого.

  • Універсальність використання. Зволожуючий крем для обличчя досить універсальний продукт, він підходить як для жирної шкіри, так сухої. Адже зволоження потрібне всім типам дерми, без винятку. Поживні засоби, далеко не універсальні. Їх потрібно підбирати за типом та потребами дерми. Так як вони часто мають досить щільну текстуру, то можуть перевантажувати епідерміс, чого не варто робити, особливо для проблемної і жирної дерми.
  • Вік. Найчастіше саме поживні креми є антивіковими. Адже для молодої шкіри зволоження більш ніж достатньо для догляду за дермою, а ось для вікової шкіри одного зволоження мало. Тому антивікові креми всі націлені на харчування епідермісу.

Як правильно вибрати крем для обличчя?

  1. Перше з чого повинен початися вибір крему, це знання типу і потреб дерми. Ми повинні точно знати, який у нас тип шкіри і чого вона потребує.
  2. Далі ми визначаємо наші бажання та розуміння того, що ми хочемо від цього засобу і який результат ми від нього очікуємо.
  3. Після того, як ми визначилися з першими двома пунктами, потрібно підібрати засіб, який поєднуватиметься з рештою догляду. Наприклад, якщо ми використовуємо активні сироватки з вітаміном С, пептидами чи кислотами, тоді крем має бути базовим (не мати сильних активів). Адже всі компоненти повинні правильно поєднуватися між собою.
  4. Перед покупкою крему звертайте увагу на склад, у ньому не на останніх місцях мають бути активні компоненти, які заявлені в описі.
  5. Якщо є можливість протестуйте засіб. Продукт, який вам підходить, буде комфортно і невагомо відчувається на шкірі. Якщо після нанесення дерма залишається жирною, ви вибрали надто поживний або надто зволожуючий крем. Також і навпаки, якщо після використання ви взагалі не відчуваєте зволоження, вам потрібно звернути увагу на більш насичений засіб.

Омолаживающий крем для лица

Де замовити креми з кореї за оптовою ціною в Україні?

Корейські креми для обличчя, тіла та рук дуже ефективні та якісні. Адже корейська косметика вже багато років тримає планку на світовому б'юті ринку з виробництва якісних продуктів. Тому можна спокійно довірити свій догляд корейському виробнику. Наш інтернет-магазин Cosmic допоможе вам підібрати найкращі продукти з Кореї. Адже, в нашому магазині ви знайдете широкий асортимент косметики, який вас точно порадує. Ми співпрацюємо тільки з офіційними дистриб'юторами брендів Кореї, тому надаємо оригінальні товари.

У нашому інтернет-магазині Cosmic ви можете придбати крем для рук , тіла та обличчя за оптовою ціною. Наша оптова програма дуже проста, достатньо створити обліковий запис і оформити замовлення на мінімальну суму. Ми пропонуємо вигідні умови співробітництва та безкоштовну доставку по всій Україні.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід