Яка косметика потрібна для догляду за шкірою в осінній період

У чому особливості сезонного догляду за шкірою? Більшість жінок звикли вважати, що доглядову косметику слід підбирати виходячи з індивідуальних особливостей шкіри, волосся та віку. Однак, важливо враховувати ще пору року, оскільки зовнішні погодні чи температурні фактори мають неабиякий вплив на стан шкіри та організму загалом. Тому доглядова косметика на осінь є не якісь чудотворні засоби, але косметичні продукти, ефект яких повинен збалансувати і підтримувати оптимальний стан.

Що відбувається зі шкірою восени?

Перед тим, як визначатися, яку косметику використовувати восени, слід розібратися, що відбувається зі шкірою в цю пору року.

Осінній період догляду за шкірою починається приблизно з середини вересня. Позаду спекотна літня пора, шкіру необхідно відновити після часом надмірно високих температур і інтенсивного УФ-впливу, а також підготувати її до зими з її «кусаючими» морозами і обігрівачами, що пересушують епідерміс.

Отже, в якому стані шкіра після літа?

  1. Внаслідок високої УФ активності з'являються пігментовані ділянки. Порушений рівень гідратації, шкіра відчайдушно потребує поповнення рівня вологи, може лущитися.
  2. Знижуються бар'єрні властивості епідермісу, через що може погіршитися стан мікросудин і почастішати появу подразнень.
  3. Порушується ліпідний обмін та погіршується загальний тонус та шкірний тургор.

Які завдання має вирішувати косметика на осінь?

Коли проблемні точки визначені, важливо зрозуміти, як доглядова косметика може відновити і нейтралізувати наслідки літа на шкірі. Отже, восени з великою часткою ймовірності вам доведеться:

  • зволожувати та живити епідерміс;
  • захищати та відновлювати його після інтенсивної УФ-дії;
  • запустити активну регенерацію;
  • наситити шкіру вітамінами та мікроелементами.

Осінній косметичний must-have

Якщо ви не хочете загубитися в різноманітності баночок і бульбашок, а також не залишити весь дохід у магазині косметики, але в той же час не хочете прогаяти безцінний час і подбати про здоров'я та красу своєї шкіри, на допомогу прийде корейська косметика, яка багато років поспіль підтверджує свою ефективність. Мінімальний косметичний набір, з якого складається необхідна косметика восени і який безперечно приведе до тями вашу шкіру після літа, а також підготує її до холодної пори року, згідно з рекомендаціями косметологів, включає:

  • зволожуючі шкіру обличчя креми (від достатньої ступеня зволоженості шкіри залежить її здатність протистояти перепаду температур і посилюється навколо вологості. У холодну пору року зволоження має першорядне значення, адже пориви холодного вітру, сухі та гарячі радіатори, перепади температур – все це агресивні зовнішні фактори, шкідливі належному рівню гідратації та провокуючі сухість шкіри та її лущення);
  • захищаючий і живильний крем для шкіри рук (палочки і потріскана шкіра на руках ще не фарбували жодної жінки. гіалуронову кислоту і використовувати його потрібно як перед виходом на вулицю, так і в приміщенні);
  • засоби для шкіри губ (навіть якщо ви не страждаєте від тріщин у куточках рота та надмірної сухості шкіри губ, з приходом осені подбати слід і про цю чутливу шкіру. І для цього можна використовувати корейський бальзам для губ з цінними оліями та вітамінами, живильні маски для губ з «смачними» та спокусливими ароматами);
  • маски для обличчя (зловживати цим засобом на щоденній основі не варто, проте ввести його як регулярну процедуру живлення та зволоження потрібно неодмінно. Маски слід підбирати таким чином, щоб підтримувати обмінні процеси у всіх шарах епідермісу, підвищувати тонус і еластичність, а також насичувати шкіру вітамінами та поживними речовинами);
  • шампуні для волосся (перепади температур, пряма дія надмірної вологості або сухості, носіння шапок та регулярне використання фенів та прасок також завдають помітної шкоди здоров'ю волосся. А тому вибором та покупкою якісного шампуню на натуральній основі в осінній період не варто нехтувати).

Осінній догляд в залежності від типу шкіри

Підбирати новинки косметики восени важливо ще з урахуванням типу та особливостей шкіри.

Так, власницям жирної шкіри слід уникати глибоко очищувальних засобів, а зосередитися на м'якому та делікатному очищенні, яке дає, наприклад, гідрофільна олія з пінкою. У разі сухої шкіри слід вибирати максимально зволожуючі засоби (з колагеном, гліцерином та гієлуроновою кислотою). Тим, у кого проблемна шкіра, у цей період краще відмовитися від жорстких засобів для скрабування, а замість того всіляко посилювати бар'єрні функції епідермісу і зміцнювати його ліпідний шар.

Де купити все і одразу?

Зрозуміло, можна спробувати щастя і вирушити в традиційний магазин, не безпідставно приймаючи той факт, що якоюсь складовою осіннього косметичного маст-хева може не бути. А можна звернутися до нашого магазину та забезпечити себе осінньою доглядовою косметикою в усіх напрямках. Тим більше, що купуючи косметичні товари у нас, ви гарантовано отримуєте якісну оригінальну продукцію від корейських виробників з максимально оперативною доставкою.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід