Правильно доглядаємо за шкірою обличчя взимку

Доглядаючи за своєю шкірою ми завжди звертаємо увагу на її тип, потреби і стан. Ці ключові моменти визначають, які продукти догляду потрібно використовувати. Тип шкіри у нас незмінний, а ось потреби періодично змінюються, що пов'язано також і зі зміною пори року. Тобто влітку шкіра потребує одного догляду і має певні потреби, а взимку ситуація змінюється в протилежний бік. Чому так відбувається і як підібрати догляд для холодної погоди, ми розповімо в нашій статті.

Як холоди впливають на дерму?

Найголовніша та основна проблема, яка з'являється з приходом холодного клімату – це сухість та зневоднення. Шкіра стає неприємною на дотик, з'являються лущення, порушується захисний бар'єр і підвищується чутливість. Також якщо ваша шкіра схильна до куперозу, тобто судини розташовані близько до поверхні, вам обов'язково потрібно це враховувати, адже через холод купероз тільки посилюється.

Все це спровоковано деякими факторами:

  • морозний та сильний вітер, що обдуває наше обличчя;
  • постійна сухість повітря як на вулиці, так і в будь-якому приміщенні, де є опалення;
  • різкі перепади температури, коли з холоду ми заходимо в тепло чи навпаки (напевно, всі помічали як червоніє шкіра після того, як ми приходимо додому з морозу);
  • мороз і холод, наша дерма елементарно мерзне, адже на обличчя ми не можемо одягнути шапку чи куртку.

Декілька порад від Cosmic, які допоможуть забезпечити хороший домашній догляд у зимовий період

Ніжне і дбайливе вмивання.

У зимову пору року надайте перевагу ніжним та делікатним текстурам в засобах, що очищають. Це може бути гідрофільна олія, молочко для зняття макіяжу, креми та пінки для вмивання. Тобто, це мають бути засоби, які максимально дбайливо працюють на шкірі та не порушують її захисну мантію.

Акцент на зволоження.

Креми, тонери та сироватки в холодну пору року мають бути більш зволожуючими та поживними, ніж у літній період. Адже саме зволоження нам катастрофічно не вистачає взимку.

Відновлення захисного бар'єру шкіри.

Наш захисний бар'єр дерми дуже страждає взимку, тому потрібно віддати перевагу засобам, які мають на меті його відновлення. Це може бути крем, тонер або сироватка із вмістом керамідів, лізатів бактерій та ламеллярними емульсіями. Такі продукти відновлюватимуть захисну мантію та забезпечуватимуть дермі гарне зволоження.

Догляд = одяг для шкіри обличчя.

Так як ми не можемо утеплити обличчя одягом перед виходом на холод, цим одягом служать засоби для догляду. Тому, якщо ви збираєтеся на прогулянку морозним повітрям, обов'язково нанесіть на шкіру весь необхідний догляд (тонер, сироватка, крем), але в жодному разі не виходьте з "голим" обличчям.

Боремося із сухістю повітря в будинку.

Сухість повітря негативно впливає як на шкіру, так і на дихальні шляхи. Тому, якщо у вас вдома сухе повітря в ідеалі, потрібно поставити зволожувач. Але якщо такої можливості немає, можна хоча б ставити по будинку вази або чаші з водою. Рідина поступово випаровуватиметься, тим самим зволожуючи повітря.

Не забуваймо про інтенсивний догляд.

Використовуйте у своєму догляді тканинні, нічні або маски для обличчя, що змиваються. Перевагу варто віддати маскам із керамідами, пантенолом, центелою, ламеллярними емульсіями тощо. Такі засоби – це рятувальники для чутливої ​​дерми. Вони чудово усувають почервоніння, заспокоюють та відновлюють шкіру.

Подбайте про себе разом із магазином Cosmic

У нашому інтернет-магазині Cosmic представлено шикарний вибір якісної косметики з Південної Кореї. На сайті можна купити оптом та в роздріб корейські креми для обличчя, тонери, сироватки, догляд для тіла та волосся. Ми надаємо найкращі ціни, вигідні акції та безкоштовну доставку вашого замовлення до будь-якого міста України.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід