Spf крем: що це таке і для чого він потрібний?

Ми завжди використовуємо spf засоби на літньому відпочинку. Адже, в літню пору року чи в спекотних країнах, сонце дуже активне та пекуче. Тому, щоб уберегти себе від сонячних опіків, ми застосовуємо spf крем. Це вже звична справа і нікого цей продукт не дивує. Але, захищати свою шкіру від сонця потрібно не лише під час відпочинку, а й за весь усієї пори року. Особливо це стосується дерми обличчя. Адже, ця частина тіла у нас завжди відкрита і саме на неї, припадає найбільший відсоток потрапляння сонячних променів за весь час.

Використання сонцезахисного крему для обличчя відмінно допоможе у цій ситуації. Тому сьогодні ми розповімо вам все, що необхідно знати про даний продукт і пояснимо для чого він потрібен.

Чому потрібно захищати шкіру від сонця?

Ультрафіолетові промені згубно впливають на нашу шкіру. Окрім сонячного опіку можна отримати: фотостаріння, дерматит, пігментацію тощо. Вченими дерматологами вже доведено, що старіння шкіри більш ніж 60% випадків спровоковано саме впливом сонця. Адже ультрафіолет проникає глибоко в шкіру, збільшує в ній кількість вільних радикалів і сприяє окисленню клітин. Саме ці процеси й відповідальні за старіння дерми.

Також у загальному доступі є безліч досліджень, які наочно показують вплив сонця на обличчя. Наприклад, є дослідження того, як жінки близнюки, що живуть у різному кліматі, мають абсолютно різне старіння. Шкіра, яка постійно перебуває під впливом сонця, має: пігментні плями, зморшки, втрату еластичності тощо. А ось у другої жінки, яка була набагато менше під впливом сонця, етап старіння відповідає її віку.

Що означає «SPF» фактор?

Абревіатура SPF розшифровується як Sun protection factor, саме цей фактор і захищає нашу дерму від впливу UVA і UVB променів. Тобто чим вище цифра спф захисту, тим він і ефективніший.

UVA промені – це 95% всіх сонячних випромінювань, які до нас доходять. Вони і є провокаторами пігментації та старіння шкіри.

Також ці промені проникають крізь скло та хмари. Саме тому, спф крем потрібно використовувати цілий рік і навіть у дощову погоду. Адже, якщо сонце заховано за хмарами, це зовсім не означає, що його промені крізь ці хмари не минають.

  UVB – це всього 5 % від променів, які досягають нас. Саме цей вид дає на дермі ефект засмаги і може спричинити сонячний опік. Проте, більшість цих променів блокується хмарами і склом. Тому ми й отримуємо засмагу або опіки, саме в літній час чи в спекотних країнах.

Якими можуть бути спф фільтри?

Спф креми мають різний ступінь та фільтри захисту. Такі засоби працюють як дзеркало або фільтр, перебуваючи на шкірі, вони відбивають сонячні промені, фільтрують їх і не дають їм проникати в дерму. Цифри, зазначені на упаковці, означають ступінь захисту:

  • спф 10 - відбиває менше 90% ультрафіолетових променів);
  • спф 15 – 93%;
  • спф 30 – 97%;
  • спф 50+ - 98%;
  • спф 100 – 99%.

Сонячні креми можуть мати різні фільтри:

  • Хімічні (мексорил, оксибензон тощо) починають працювати при потраплянні на них сонячних променів, які вони поглинають. Деякі більш ефективні для UVA, деякі для UVB.
  • Фізичні (оксид цинку або діоксид титану) працюють подібно до дзеркала. Вони не поглинають випромінювання, а відбивають їх від поверхні шкіри.

Для того щоб забезпечити якісний захист та більш розширену дію спф крему; бренди комбінують фізичні та хімічні фільтри в одному продукті.

Що важливо знати, використовуючи spf крем?

  • Ступінь захисту вказівки на упаковці, розрахований на певну кількість засобу. Тому спф крем потрібно наносити в певній кількості, приблизно пів чайної ложки. Для зручності можна видавити засіб на два пальці, щоб вийшли дві смужки. Саме така кількість забезпечить зазначений ступінь захисту. Якщо наносити засіб менше за кількістю, то й захист значно нижче.
  • Наносите сонцезахисний крем за 15-20 хвилин до виходу на вулицю. Крем повинен повністю вбратися в шкіру, створивши захисну плівку.
  • Спф креми вимагають оновлення кожні кілька годин. Так як на обличчі у нас часто макіяж і нанести крем на тоналку ми не можемо, варто звернути увагу на кушони, вв-креми та пудри, які мають спф захист. Декоративною косметикою можна оновлювати спф, при цьому не псуючи макіяж. А якщо ви знаходитесь на пляжі, спф креми потрібно заново наносити після кожного купання.
  • Підбирайте санскрин для обличчя, залежно від типу та потреб своєї шкіри. Бренди пропонують великий вибір кремів, які мають різну текстуру, доглядові здібності та спрямованість. Правильно підібраний спф крем буде комфортно відчуватися на обличчі і відмінно доповнить основний догляд.
  • Сонцезахисні креми потрібно якісно змивати зі шкіри. Так як цей продукт досить міцно тримається на дермі, його потрібно змивати гідрофільним маслом або засобом зняття макіяжу. Адже, якщо погано змивати спф креми, можуть з'явитися висипання, чорні цятки і забиті пори.

Де купити якісні санскрини?

У нашому інтернет-магазині Cosmic ви знайдете великий асортимент спф кремів. У нас представлена найпопулярніша косметика з Кореї. Ми пропонуємо вигідні умови оптової співпраці, найкращі ціни та безкоштовну доставку в будь-яке місто України.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід