Сонцезахисний крем: розвіюємо найпопулярніші міфи

Ефективність та необхідність сонцезахисного крему давно доведена. Існує безліч наукових експериментів, які показали, що тривала дія сонячних променів згубно впливає на шкіру. При цьому ми зараз говоримо не тільки про опіки, які ми можемо отримати на відпочинку, а й про постійний щоденний вплив сонця.

Адже, у 70% випадків, передчасне старіння шкіри спричинене саме впливом сонячних променів. Тому креми, що захищають нашу дерму від впливу ультрафіолету, повинні бути обов'язковим продуктом у щоденній рутині.

Чому ми не засмагаємо взимку, а spf крем нам необхідний?

Вся справа в різновидах променів, що досягають земної поверхні, і нас відповідно. Це два види ультрафіолетових променів: UVA та UVB.

UVA – це промені, які проходять крізь хмари, скло тощо. Вони проникають у шари шкіри, збільшують кількість вільних радикалів та провокують передчасне старіння.

UVB – доходять до нас у невеликій кількості 5%, але несуть у собі не менше небезпеки. Саме цей вид провокує опіки на шкірі та пігментацію. Такі промені найактивніші літом. Тому ми не отримуємо сонячні опіки або засмагу взимку.

Що таке SPF?

Sun protection factor – це фактор захисту, який ми наносимо на шкіру. Саме він відповідає за те, який відсоток ультрафіолетового проміння потрапить на нашу дерму. Все це залежить від цифри (ступеня) захисту, яка вказана на упаковці:

  • spf 10 – не пропускає до 90% променів;
  • spf 15 – 93%;
  • spf 30 – 97%;
  • spf 50 – 98%.
  • spf 100 – 99%.

Незважаючи на те, що різниця може здаватися невеликою, все-таки відмінність в 1-2% є суттєвою в сонцезахисних кремах.

Також спф фільтр може бути: фізичним та хімічним. Хімічні фільтри поглинають у себе ультрафіолетові випромінювання, а фізичні- відбивають їх.

Популярні міфи, які пов'язані із spf кремом

● Спф крем потрібен лише влітку.

Сонячний крем потрібен цілий рік, а влітку він просто необхідний. Наша шкіра потрапляє під вплив сонячних променів протягом усіх пір року. Адже, UVA промені з легкістю проходять крізь хмари та досягають поверхні землі. Тому, що взимку, що влітку вони однаково негативно впливають на шкірний покрив. Але, влітку набагато активніше UVB промені, тому якщо взимку ще можна проігнорувати спф, влітку категорично не можна.

● Сонцезахисний крем забиває пори.

Це абсолютний міф. Сучасні бренди надають величезний вибір кремів із спф захистом, які не забивають пори. Креми можуть бути різних текстур та форм: молочкові, кремоподібні, спреї, стики тощо. Також креми виготовляються для різних типів шкіри. Тому, вибрати для себе ідеальний спф можна без проблем.

Але важливо пам'ятати про те, що spf крем дійсно може забити пори, якщо погано очищати обличчя. Засіб сам по собі досить стійкий, і його не змиє одна пінка для вмивання. Тому спф потрібно змивати гідрофільними засобами, молочком або іншими продуктами для зняття макіяжу. При хорошому очищенні ви не дізнаєтесь, що таке забиті пори.

● Сонцезахисні креми можуть замінити тональну основу з spf.

Дійсно багато сучасних тональних містять спф захист, іноді навіть 50+. Але тональний засіб не замінить вам повноцінний сонцезахисний крем. Справа в тому, що тональний засіб ми не можемо нанести у потрібній кількості на шкіру. Адже, ступінь спф захисту, яка написана на упаковці, вказана на певну кількість засобу. Тому спф крем і потрібно наносити в кількості пів чайної ложки або за принципом двох пальців (видавлюємо крем на два пальці, щоб вийшли дві смужки).

Але все-таки тональні основи із spf захистом дуже корисна річ. Адже якийсь відсоток захисту (приблизно половина із заявленого) ви все одно отримуєте. Плюс такі продукти відмінно підійдуть для того, щоб оновлювати спф протягом дня.

● Spf крем потрібно обов'язково поєднувати із звичайним кремом.

У ранковому догляді спф крем може замінити звичайний крем. В цьому немає нічого страшного. Адже, для багатьох нанесення кількох кремів поспіль дуже дискомфортно і важкувато для дерми. Тому, якщо вам не комфортно використовувати два креми, ви можете спокійно віддати перевагу тільки сонцезахисному крему з Кореї.

Cosmic – магазин з найкращими цінами в Україні

У нашому інтернет-магазині Cosmic представлено широкий асортимент корейської косметики. Ми працюємо безпосередньо з брендами Південної Кореї, тому гарантуємо вигідні оптові ціни на оригінальні товари. На сайті ви завжди можете скористатися актуальними знижками та безкоштовною доставкою по Україні.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід