Лущиться шкіра на обличчі: який крем вибрати?

З лущенням шкіри іноді стикається абсолютна більшість людей. Це процес малоприємний, але чомусь пошуком та усуненням причин, що спричинило його, спантеличуються небагато. В основному, списують причини лущення на холодну пору року, перепади температур, на утримання у водопровідній воді речовин, що подразнюють шкіру, і ще масу обивательських причин і трактувань.

Відповідно, такими ж обивательськими і малорезультативними виявляються «рецепти» позбавлення цієї проблеми. Давайте розберемося, заручившись підтримкою дерматокосметологів, в чому особливості такого стану шкіри, чим воно може бути викликане, і, головне, як вирішити проблему шкіри, що лущиться.

Суха і шкіра, що лущиться - це одне і те ж?

Слід розуміти принципову різницю. Суха шкіра – це характеристика типу епідермісу, володарем якого ви є. Це незмінно, як і колір очей. Це означає, що ваш шкірний покрив виробляє дуже мало шкірного секрету. З роками стоншується також жировий шар у шкірі, через що вона може швидше втратити тонус і стати тоншою. Суха шкіра потребує особливого підходу до догляду, але це патологія. З нею просто треба навчитися жити.

А от коли шкіра лущиться, свербить і окремі її ділянки червоніють, печуть або іншим чином вас непокоїть – це патологічний стан. Це означає, якийсь фактор (зовнішній чи внутрішній) позбавив вашу шкіру природної вологості, пошкодивши її природний шкірний бар'єр, через що процес ороговіння та відмирання клітин шкіри порушився/посилився. Постійне оновлення та відлущування клітин епідермісу – нормальний природний процес, який ми найчастіше навіть не помічаємо. Але коли він звертає на себе увагу через неприємні відчуття (почуття стягнутості шкіри, печіння або сверблячки) – це сигнал організму і потрібно правильно на нього відреагувати.

Чому лущиться шкіра?

Якщо ознаки лущення з'являються в холодну пору року, багато хто вважає, що причина одна - шкіра обвітрілася або від перепаду температур відреагувала таким чином. А якщо таке трапилося у міжсезоння чи навіть у теплу пору року? Незалежно від причин виправити такий стан шкіри необхідно через відчутні неприємні відчуття, а також тому що (це важливо для багатьох жінок) на шкіру, що лущиться, погано лягає тональний крем і зробити бездоганний рівномірний макіяж вже точно не вийде.

А виправити цей стан можна, усунувши основну причину та скоригувавши належний догляд за шкірою осіб. Отже, лущення шкіри на обличчі може виникнути через:

  • зловживання скрабуючими косметичними засобами та звички очищати шкіру «до скрипу»;
  • авітаміноз (сезонного чи хронічного);
  • прийом невідповідних вам лікарських препаратів;
  • холодну погоду та вплив низьких температур;
  • неправильно підібрані косметичі засоби (що не відповідають вашому типу шкіри та індивідуальним особливостям);
  • нестачіузволоження;
  • ряд захворювань та алергічних реакцій (алергічний контактний дерматит, псоріаз, атопічний дерматит, себорейний дерматит та демодекоз).

Що робити, якщо шкіра почала лущитися?

Як правило, коли виявляють осередки лущення шкіри, першорядною справою вважається те, що покрив потрібно якісно зволожити. Багато хто біжить за аптечною косметикою, ігноруючи той факт, що лущення лущення різниця, і часом воно – лише сигнал серйознішої проблеми, вирішенням якої потрібно займатися разом із кваліфікованим лікарем. Ознаками, які повинні серйозно насторожити і змусити звернутися за медичною допомогою, є постійне запалення ділянок лущення шкіри, нестерпний свербіж цих вогнищ, що змушує розчісувати їх до ран, болючі відчуття при дотику і збільшення площі або кількості таких ділянок, уражених лущенням.

Експерти інформують, що лущення шкіри може бути пов'язане не лише з дерматологічними проблемами чи дисбалансом, а можуть сигналізувати про проблеми із щитовидною залозою.

У будь-якому випадку, для полегшення стану шкіри, хоч би якими причинами не було викликано її лущення, існують косметичні та некосметичні заходи, які дадуть свій позитивний ефект і, що важливо, ніяк не зашкодять.

Косметичні кроки

Зрозуміло, за аналогією з чарівною пігулкою, хочеться, щоб існував чарівний крем, яким достатньо мазати осередки лущення і цього буде достатньо. Але має бути застосований все ж таки комплекс заходів за участю косметичних засобів, щоб позбутися проблеми:

  • відмова від агресивних і містять абразивні частинки скрабів (Очищення епідермісу, як і раніше, вкрай важливо, але воно має бути м'яким і не травмуючим. Знімати ще один шар шкіри зовсім необов'язково);
  • поставте на паузу використання засобів із агресивними компонентами (АНА-кислотами, ретиноїдами та ароматичками);
  • Використовуйте живильний крем на ніч. Пам'ятайте, що після якісного очищення в дерму слід зробити максимум корисних і поживних речовин. Спробуйте орієнтуючись на склад вибрати крем для обличчя з Кореї та регулярно мазати їм шкіру перед сном;
  • Згадайте про креми з ланоліном. Ця речовина (по суті тваринний віск) відмінно заспокоює шкіру і створює на ній м'який захисний бар'єр;
  • наносьте на сверблячі ділянки шкіри обліпихову олію. Це справжня швидка допомога при свербінні та лущенні – воно і загоює, та заспокоює уражену шкіру.

Некосметичні заходи для позбавлення від лущення шкіри

Боротися з лущенням шкіри можна і потрібно не лише за допомогою косметичних засобів, але також і скоригувавши щоденні звички та підхід до догляду за обличчям та тілом:

  • налагодьте питний режим - зволожуйте тканини організму зсередини;
  • якщо лущаться ділянки шкіри на обличчі, у несприятливу погоду або при виникненні неприємних відчуттів на вулиці, наносите на обличчя прозорий бальзам для губ;
  • здійснюйте водні гігієнічні процедури із теплою, а не гарячою водою;
  • одягайте рукавички при частому контакті з водопровідною водою або миючими хімічними засобами.

Тепер ви знаєте, чому не можна легковажно ставитися до вогнищ лущення на шкірі, ознакою чого вони можуть бути і якого догляду потребує шкіра з такою проблемою. Тому краще вчасно запастись усім комплексом зволожуючих засобів, якими готова наситити та зволожити корейська косметика. У нашому магазині представлений найширший асортимент оригінальної продукції, яка успішно впорається із завданням оздоровлення вашої шкіри. А оперативне реагування наших продавців і швидка доставка точно не дадуть вашій шкірі «засохнути».

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід