Пептиди в косметиці: що вони роблять і для чого потрібні

Різноманітність активних компонентів у косметичних товарах часом не просто вражає, а збиває з пантелику. Іноді можна чітко собі уявити інгредієнти, що діють, згадані на етикетці або упаковці, а часом це щось, що регулярно згадується в інформаційному полі і в прямому сенсі слова у всіх на вустах, проте похвалитися чітким розумінням і знанням особливостей і властивостей окремого компонента може далеко не кожен.

Ось, наприклад, косметика із пептидами. Все бачив її в асортименті магазинів, всі хоч раз у житті чули згадку про цей компонент, багато хто навіть використовував засоби з пептидами у складі і залишився задоволеним ефектом. Давайте розберемося, у чому секрет пептидів, що дають пептиди нашій красі та як вони працюють.

Навіщо потрібні пептиди і що це таке

Спочатку слід розуміти, що всі тканини, які так чи інакше складають нашу зовнішність (чи то шкіра чи волосся), головним чином складаються з білка. Це головний «будівельний» компонент, зміст якого також впливає на зовнішній вигляд тканини та її молодість. Коли білка в шкірі або волоссі стає менше, вони починають втрачати молодий вигляд і свіжість: шкіра втрачає пружність і еластичність, волосся стає тьмяним, ламким, активніше випадає.

Так от, пептиди (синтезовані або природного походження) - це безпосередньо білкові ланцюжки, молекули яких складаються з двох або більше видів амінокислот. Потрапляючи в тканини шкіри або волосся, вони сильним чином запускають регенеративні процеси, завдяки чому досягається помітний омолоджуючий ефект.

Як працюють пептиди? Потрапляючи в тканини епідермісу чи волосся, пептиди:

  • активізують самостійне вироблення організмом колагену та еластину, тим самим немов оживляючи тканини шкіри чи волосся;
  • глибоко зволожують тканини та підтягують їх, підвищуючи їх тонус;
  • мають антиоксидантний ефект, який також уповільнює процеси старіння;
  • покращує мікроциркуляцію в тканинах шкір, забезпечуючи регенерацію та живлення клітин.

Звідки взялися пептиди?

Пептиди, що використовуються в косметичних засобах, виникли внаслідок наукових досліджень у галузі біохімії та дерматології. Спочатку вчені вивчали роль пептидів у біологічних процесах організмів (регенерація тканин, загоєння ран та зв'язку між клітинами).

У косметології дослідники почали використовувати ці знання, щоб створити продукти, які можуть ефективно впливати на стан шкіри. Пептиди привернули увагу завдяки їхній здатності проникати в шкіру та активізувати певні процеси на клітинному рівні. Це дозволило розробити антивікові засоби, що зволожують креми та сироватки, які можуть допомогти у боротьбі зі зморшками, втратою пружності та іншими ознаками старіння шкіри.

Сучасні пептиди в косметичних засобах можуть бути синтетично створені в лабораторіях, що дозволяє точно контролювати їхній склад та ефективність.

Види пептидів

Завдяки білковій структурі пептиди добре сприймаються тканинами шкіри. Залежно від типу пептидних протеїнів клітини дерми одержують відповідний вплив. Усього існують 4 типи пептидів:

  • сигнальні (заповнюють дефіцит будівельного матеріалу та стимулюють поділ дермальних клітин, життєвий цикл яких добігає кінця, а також відповідають за регенерацію пошкоджених фібробластів);
  • стимулюючі (залишають живильні елементи клітинам, а також допомагають стабілізувати колагенові волокна, стимулюють синтез вологоутримувальних молекул.);
  • релаксуючі (розслаблюють нервові імпульси та м'язи, уповільнюючи їх скорочення);
  • імунні (запобігають оксидативному стресу шкіри і перешкоджають руйнівному впливу вільних радикалів та іонів металу на клітини).

Пептиди для волосся та для шкіри: чи є відмінності

Косметичні засоби для шкіри і волосся, що відновлюють і омолоджують, заявляють про наявність пептидів у своєму складі. Чи це різні пептиди? Насправді так. Зважаючи на відмінності у структурі тканин шкіри та волосся та пептиди їм потрібні різні.

Пептиди для шкіри зазвичай спрямовані на стимулювання синтезу колагену та еластину, покращення гідратації, зменшення запалення та прискорення регенерації клітин. Вони працюють на рівні епідермісу та дерми, допомагаючи зміцнювати шкірний бар'єр, розгладжувати зморшки та покращувати загальний стан шкіри. Приклади таких пептидів включають колагенові пептиди, матриксил та аргілерин.

Пептиди для волосся, з іншого боку, спрямовані на поліпшення стану волосяних фолікулів, стимулювання росту волосся, зміцнення та зменшення їх ламкості. Ці пептиди можуть впливати на шкіру голови, покращуючи мікроциркуляцію та живлячи фолікули. Такі пептид включають мідні пептиди, які допомагають зміцнювати волосся та стимулювати його зростання, та біоміметичні пептиди, що імітують дії природних молекул організму.

Тому, хоч і існують загальні принципи дії пептидів, їх конкретні види та склади різняться залежно від цілей та потреб тканин волосся та епідермісу. Фахівці розробляють пептиди з урахуванням специфіки на різні типи тканин, щоб забезпечити найкращий ефект від використання косметичних засобів.

Косметика з пептидами: які товари вибрати

Щоб зберегти або повернути шкірі молодість і свіжість, слід, не чекаючи появи явних ознак старіння, поєднувати з доглядовими косметичними засобами продукти з пептидами у складі. Тим більше, що сучасна косметика з Кореї може запропонувати вашій шкірі не просто засоби з пептидами, а й товари, в яких поєднуються цілі комплекси пептидів, завдяки чому властивості продуктів виявляються швидше та помітніше.

Пропонуємо звернути увагу на наведені нижче назви товарів:

  • ліфтинг-крем із пептидним комплексом MEDI-PEEL Bor-Tox Peptide Cream;
  • крем для шкіри навколо очей Medi-Peel Peptide 9 Aqua Essence Lifting Eye Cream;
  • антивіковий крем з колоїдним золотом та пептидами FarmStay 24K Gold & Peptide Perfect Ampoule Cream;
  • сироватка для обличчя пептидна антивікова, що розгладжує Medi-Peel Pepti Tox Ampoule;
  • крем пептидний проти зморшок Cos De Baha M.A. Peptide Cream.

Якщо ви дочитали цей матеріал, то тепер ви більш усвідомлено зможете вибрати і купити засіб, що сподобався з пептидами в складі. А наш магазин, у свою чергу, готовий запропонувати вашій увазі широкий асортимент різних категорій засобів з пептидами у складі виробництва Південної Кореї за привабливими цінами. Наші консультанти завжди допоможуть підібрати найкращі засоби з запаморочливо широкого асортименту і зроблять все, щоб максимально оперативно отримали своє замовлення.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід