Визначаємо тип шкіри обличчя в домашніх умовах

Результат догляду за шкірою залежить від косметичних засобів, які ми використовуємо. Тому важливо, щоб ці засоби ідеально підходили нам за типом і потребами дерми. Не підходяща косметика може посилити проблеми зі шкірою, викликати висипання, набряклість та подразнення. Щоб цього не сталося, потрібно знати свій тип шкіри та потреби, вміти їх розрізняти та самостійно визначати, про це ми й розповімо у нашій статті.

Характеристика типів шкіри, їхня відмінність від потреб

Тип шкіри закладений у нас генетично, ми з ним народжуємось. В окремих випадках він може змінюватися протягом життя, це може бути пов'язано з пологами, гормональними збоями і т.д. У той час, як потреби дерми не є постійними, вони можуть змінюватися протягом тижня або місяця. Тому, підбираючи догляд, ми повинні зберігати баланс. Але насамперед ми, звичайно, акцентуємо увагу на типах дерми.

Фахівці виділяють чотири основні типи шкіри обличчя:

  • Нормальна. Така дерма має рівний тон і текстуру, вона гладка на дотик, не має висипів, лущень та інших епідермальних проблем. Шкіра даного типу не потребує особливого догляду, їй достатньо звичайних базових засобів.
  • Суха. Характерними ознаками цього дерми є зневодненість, лущення, чутливість і сильні реакцію будь-які подразники. Шкіра тонка, вона перша серед інших типів, втрачає еластичність і старіє. Дана епідерма вимагає постійного догляду, який орієнтований на зволоження та відновлення захисного бар'єру.
  • Жирна. Цей тип дерми має надмірне виділення шкірного сала, розширені пори, нерівну структуру і найчастіше висипання. Така шкіра найменше піддається передчасному старінню, але вона також чутлива і має порушений захисний бар'єр. Дана епідерма потребує постійного догляду, який регулюватиме вироблення себуму, зніматиме запалення (якщо вони є) і зволожуватиме.
  • Комбінована. Має характеристики двох типів дерми: жирної, нормальної або сухої. Тобто, Т-зона (ніс, лоб і підборіддя) відрізняється ряснішим виділенням себуму, на ній можуть з'являтися підшкірники, комедони та звичайні висипання. А ось область вилиць, щік та решти обличчя частіше страждає на зневоднення і сухість. Догляд для такої шкіри повинен бути збалансованим, він може містити засоби для різних типів шкіри.

Типы кожи лица

Як визначити свій тип шкіри обличчя?

Звичайно, дати найточнішу оцінку та визначити тип шкіри може дерматолог чи косметолог. Однак, це можна зробити і в домашніх умовах. Існує три найпоширеніші методи: візуальна оцінка, метод із серветкою та онлайн тест. Для достовірнішого результату можна скористатися трьома способами.

Дивимося, оцінюємо та визначаємо тип дерми

  • Якщо при уважному огляді шкіри не виявлено сухість, висипання, купероз та інші проблеми, шкіра виглядає свіжою, однорідною та гладкою – це ознака нормального типу шкіри.
  • Коли на обличчі присутні висипання, розширені пори, постійний жирний блиск, чорні крапки, неоднорідна структура, то швидше за все ви маєте жирний тип шкіри.
  • Постійна сухість, майже невидимі пори, лущення, стягнутість, чутливість, не рівний тон обличчя – це основні ознаки сухої шкіри.
  • Якщо ви не можете визначити до якого типу відноситься ваша епідерма, вона начебто жирна в Т-зоні, а начебто суха на щоках, у вас однозначно комбінований тип.

Метод із серветкою для перевірки типу шкіри обличчя

  1. Перше, що потрібно зробити - це вмитися звичайним для вас засобом, і не наносити на дерму жодну доглядову косметику.
  2. Коли після вмивання пройде 30 хвилин і епідерма почне вироблення себуму, прикладіть до обличчя паперову серветку на двадцять секунд.
  3. Після цих маніпуляцій ми можемо подивитися на серветку:
  • серветка залишилася чистою, без будь-яких слідів - ви маєте сухий тип шкіри;
  • сліди з'явилися лише в області Т-зони – це ознака комбінованої епідерми;
  • залишилися явні відбитки на всіх ділянках обличчя, це точно жирний тип дерми;
  • якщо серветка має маленькі та ледве помітні відбитки себуму, ви маєте нормальний тип шкіри.

Визначаємо тип шкіри обличчя за допомогою стандартного тесту

Для того, щоб пройти цей тест, достатньо відповісти на п'ять легких питань, після чого підрахувати відповіді та дізнатися результат.

1. Що відчуває ваша дерма після очищення (зняття макіяжу, умивання)?

А) Шкіра почувається комфортно, без стягнутості;

Б) Обличчя сухе, стягнуте і неприємно почувається;

В) Через двадцять хвилин дерма починає блищати;

Г) Після процедур очищення щічки починають сохнути, а Т-зона стає жирною.

2. Якщо ви не використовуєте зволожуючий засіб, як почувається дерма?

А) Не користуюся зволожуючими продуктами, шкіра у повному порядку.

Б) Ніколи не пропускаю етап зволоження, без нього шкіра дуже суха.

В) Жирний блиск стає помітнішим.

Г) Якщо не використовувати крем Т-зона починає блищати з щоки залишаються матовими.

3. Пори на шкірі обличчя виглядають так:

А) Час майже не видно, висипання відсутні.

Б) Пори трохи помітні, дуже рідко можуть висипатися.

В) В основному розширені пори, на поверхні дерми є висипання і чорні точки.

Г) Пори виділяються лише у Т-зоні.

4. Чи дає шкіра реакцію на зовнішні (зміна кліматичних умов, перепади температури тощо) чи внутрішні чинники (вживання алкоголю, неправильне харчування, пмс тощо)?

А) Немає абсолютно жодної реакції.

Б) Може проявиться свербіж, лущення та почервоніння.

В) Посилюються висипання та жирний блиск на обличчі.

Г) Може з'явитися висип у Т-зоні.

5. Прикладіть суху серветку на шкіру обличчя через 30 хвилин після вмивання, що ви бачите?

А) Серветка повністю чиста.

Б) Серветка чиста, а шкіра роздратована.

В) Залишилися ледь помітні сліди шкірного сала.

Г) На серветки виразно видно жирні відбитки.

Результати, порахуйте яких відповідей у вас більше:

А) – нормальний тип дерми.

Б) – сухий тип.

В) – жирна епідерма.

Г) – комбінований тип шкіри обличчя.

Оценка типа кожи

Підіб'ємо невеликий підсумок

Після прочитання цієї статті, сподіваємося, ви розібралися з тим, який у вас тип шкіри. Це дуже важливе знання, яке допоможе вибрати якісний та ефективний догляд за дермою. Також не варто забувати і про потреби шкіри, які відіграють велику роль у здоров'ї нашого епідермісу. Завжди прислухайтеся до своєї шкіри, і ви навчитеся розуміти, що їй потрібне.

Всю необхідну косметику для догляду за шкірою обличчя, тіла та волоссям можна знайти у нашому інтернет-магазині Cosmic. У нас на сайті представлена найкраща косметика з Кореї , за найвигіднішими цінами. Щоб кожен міг порадувати себе хорошими продуктами: корейськими кремами для обличчя , тонерами, сироватками та багатьом іншим, що ви знайдете у нашому магазині.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід