Яка косметика потрібна для догляду за сухою шкірою

Однозначно віднести будь-який з існуючих типів шкіри до виключно хорошого чи проблемного було б вкрай необачно та некоректно. Будь-який тип шкіри передбачає як деякі недоліки для свого власника, так і реальні переваги.

У всякому разі, із сухою шкірою справи йдуть саме так. Регулярне відчуття стягнутості, лущення та схильність до появи різних подразнень знайомі кожній людині з таким типом шкіри. Зате проблема розширених пір, вугрової висипки та прищів – для сухої шкіри рідкісне явище. Візуально ніжна, без жирного блиску, шкіра в той же час схильна до передчасного в'янення та втрати тонусу у разі неправильного догляду. Як і з усіма явищами в цьому світі, володіння сухою шкірою передбачає деякий баланс: правильно підібрана доглядова косметика для сухої шкіри та безперечні переваги та сильні сторони, властиві цьому типу шкіри.

Суха чи зневоднена

Часто так відбувається, що, відзначаючи деякі ознаки сухої шкіри, люди помилково роблять висновок, що їм дістався саме такий тип епідермісу. Хоча часом вся справа лише у надмірній втраті вологи. Слід розуміти різницю між зневодненою та сухою шкірою.

Сухий тип шкіри – це фізіологічна особливість епідермісу від природи, внаслідок якої порушена цілісність гідроліпідної мантії та загалом сальні залози виробляють невелику кількість шкірного секрету. Зневодненість - це коректований стан шкіри, при якому відзначається порушення водного балансу в шарах епідермісу.

Якщо зневоднення можна усунути ефективно зволожуючими косметичними засобами, то для нормалізації сухої шкіри знадобиться косметика для сухої шкіри обличчя, яка стимулюватиме достатнє вироблення шкірного себуму. Адже саме від наявності цієї речовини у шарах епідермісу залежать бар'єрні властивості шкіри, її здатність утримувати вологу та бути менш уразливою для впливу агресивних факторів навколишнього середовища.

Додаткові фактори, що посилюють сухість епідермісу

Перш ніж ви поставите питання, яка доглядова косметика для сухої шкіри обличчя, а також для рук, тіла і шкіри голови вам необхідна, постарайтеся зменшити вплив на покрив супутніх факторів, які з великою ймовірністю посилюють пересушений стан вашого шкірного покриву. Навіть якщо вам від природи дісталася саме суха шкіра, це не означає, що не можна поліпшити її стан, у тому числі й коригуючи деякі зовнішні фактори, на які вплинути вам цілком під силу:

  • подбайте про зволоження повітря в приміщенні, де ви проводите тривалий час (сухе повітря в офісі і вдома ще більше пересушує і без того шкіру, що потребує зволоження. Намагайтеся менше часу проводити у радіаторів і гарячих батарей, а замість того використовувати якісний зволожувач повітря, особливо в холодну пору року);
  • відмовтеся від використання агресивних косметичних засобів з грубими абразивними частинками та ексфолюючими складовими (вони хороші для інших типів шкіри, але надмірно пересушуватимуть суху шкіру і провокуватимуть появу подразнень на ній);
  • не використовуйте для очищення гідрофільне масло (воно також додатково сушить епідерміс);
  • використовуйте тонер, ніжне молочко для вмивання та зволожуючі та поживні креми (так ви будете зміцнювати гідроліпідну мантію епідермісу та підтримувати водний баланс у всіх шарах шкіри).

Зволоження в усіх напрямках

Якщо вам дістався сухий тип шкіри, то ваш набір, який складає косметика для сухої шкіри, повинен включати:

  • Зволожуючий крем для рук. Пам'ятайте, що шкіра на руках свідчить не лише про вік, а й про те, як їхня володарка до себе ставиться. Зволожуйте шкіру рук після кожного контакту з водопровідною водою, віддавайте перевагу кремам з пантенолом та алое у складі;
  • засіб для зволоження шкіри голови. Надмірна сухість шкірного покриву голови нерідко стає причиною виникнення сверблячки та лупи. Користуйтеся зволожуючими шампунями та кондиціонерами, спрямованими на зміцнення та підтримання водного балансу;
  • і, зрештою, засоби для особи. Зволоження шкіри обличчя повинне здійснюватися в кілька етапів, і для цього знадобляться зволожуючі маски, місти, тонери, пінки для вмивання і, звичайно, креми. Найкраща косметика для сухої шкіри обличчя повинна мати у складі гіалуронову кислоту, екстракти рослин, кераміди та пантенол.

Косметика для зволоження шкіри на всіх ділянках тіла повинна забезпечувати нормалізацію та підтримку необхідного рівня зволоження, а також здійснювати комплексний та оздоровлюючий ефект. І з цим завданням на вищий бал неодмінно впорається корейська доглядова косметика для сухої шкіри.

Не дай собі засохнути - усі зволожуючі засоби в одному магазині

Лікарі запевняють, що терпіти почуття спраги згубно для організму. Зі шкірою те ж саме. Недолік вологи у шарах шкіри – перший крок до передчасного її старіння. Тому краще вчасно запастись усім комплексом зволожуючих засобів, якими готова наповнювати та живити вологою корейська косметика для сухої шкіри. У нашому магазині представлений найширший асортимент оригінальної продукції, яка успішно впорається із завданням пожвавлення вашої шкіри. А оперативне реагування наших продавців і швидка доставка точно не дадуть вашій шкірі «засохнути».

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід