Колаген для шкіри обличчя: яка користь?

Про важливість достатнього вмісту колагену в організмі сказано чимало. Його активно вживають люди, які займаються спортом, щоб кістки, суглоби та зв'язки були в порядку. Косметологи називають його «білком молодості», тому що його брак помітно відбивається на стані шкіри обличчя і явно сигналізує про в'янення та старіння покриву. Що потрібно знати про колаген та косметичні продукти з його вмістом у складі? Як заповнити нестачу цього білка і продовжити молодість шкіри обличчя? У цьому матеріалі з'ясуємо ці нюанси.

Колаген та його особливості

Колаген – це основний структурний білок, який становить значну частину сполучної тканини в організмі людини. Він є важливим компонентом шкіри, кісток, сухожиль, зв'язок та хрящів.

Колаген має волокнисту структуру, що надає тканинам міцність та еластичність. Саме тому, коли вміст цього білка в шкірі знижується, вона стає тонкою, в'ялою і наче виснаженою. Приблизно до 25 років організм самостійно і в достатній кількості синтезує колаген. Однак після досягнення цього віку вироблення колагену в організмі зменшується, що призводить до появи зморшок, зниження еластичності шкіри, послаблення суглобів і кісток, погіршення стану нігтів і волосся.

Як же заповнити нестачу колагену? Хтось сподівається на те, що достатньо збільшити в раціоні обсяг продуктів, що містять колаген (яловичина, кістковий бульйон, жирна риба та морепродукти, курячі лапки та желатин). Деякі звертаються до харчових добавок, що містять колаген. Однак, користь вжитих таким чином заходів щодо заповнення білка краси аж ніяк не гарантована.

У будь-якому випадку, слід мати на увазі, що існує кілька типів колагену, але найпоширенішими є типи I, II та III. Тип I становить близько 90% всього колагену в організмі і зустрічається у шкірі, кістках та сухожиллях. Тип II зустрічається у хрящах, а тип III – у стінках кровоносних судин та внутрішніх органах.

Другий нюанс полягає в тому, що, приймаючи колаген з їжею або добавками, немає 100% гарантії, що організм заповнить його нестачу саме в шкірі обличчя. Пріоритетним для нашого тіла є забезпечення функціональних, а чи не естетичних потреб. Тому, якщо колагену потребують ваші кістки і суглоби, насамперед організм «відправить» колаген, що поступає з їжею, саме туди. До того ж, різними людьми по-різному сприймаються різні типи колагену (може бути алергія або неусвоєння колагену тваринного походження), та й для повного його засвоєння потрібно дотримуватися правильного часу його вживання і приймати його разом з ко-факто. В іншому випадку, гроші і зусилля будуть витрачені даремно.

Тому, якщо ваше обличчя втратило свіжість і пружність, заповнювати нестачу колагену в шкірі слід за допомогою косметичних засобів, у складі яких є цей білок молодості.

В якій косметиці є колаген

У косметиці зазвичай використовують гідролізований колаген. Цей тип колагену отримано шляхом розщеплення більш дрібні молекули, що дозволяє йому легше проникати у верхні шари шкіри. Основне застосування в косметиці гідролізованого колагену полягає у зволоженні та ущільненні текстури шкіри.

Коли колаген наноситься на шкіру, він не глибоко проникає в дерму, де знаходиться природний колаген, але створює на поверхні шкіри плівку, яка утримує вологу. Це допомагає тимчасово зменшити видимість дрібних зморшок і зробити шкіру більш гладкою та пружною. Крім того, колаген може сприяти захисту шкіри від зовнішніх факторів, покращуючи її бар'єрні функції.

Деякі продукти, які пропонує корейська косметика для обличчя, також можуть містити пептиди, які стимулюють клітини шкіри до вироблення власного колагену, що може надавати довгострокове позитивне вплив на її стан.

А щоб наситити тканини епідермісу колагеном за допомогою косметичних продуктів, зверніть увагу на такі засоби:

  • ампульна сироватка з колагеном і гіалуроновою кислотою, що омолоджує FarmStay Collagen Hyaluronic Acid All-In-One Ampoule;
  • зволожуючий крем з колагеном Enough Collagen Moisture Essential Cream;
  • крем нічний для обличчя, що омолоджує з колагеном для ущільнення шкіри MEDI-PEEL Collagen Super 10 Sleeping Cream;
  • ампульна сироватка з колагеном Jigott All-In-One Collagen Capsule Ampoule;
  • крем для шкіри навколо очей, що освітлює з колагеном Enough W Collagen Whitening Premium Eye Cream.

Вплив колагену на шкіру обличчя та ознаки його нестачі в тканинах епідермісу

Колаген для шкіри обличчя у складі косметичних засобів працює головним чином як структурний компонент, що забезпечує її пружність, еластичність та гладкість. Він підтримує клітини шкіри та допомагає зберігати її щільність та молодий вигляд. Колаген також відіграє роль у утриманні вологи, що сприяє загальній гідратації шкіри та її здоровому блиску.

Як можна визначити, що шкірі не вистачає колагену за зовнішніми ознаками?

Помітні прояви нестачі колагену в тканинах епідермісу включають появу зморшок і тонких ліній (заломів), зменшення пружності та еластичності шкіри, сухість та тьмяний колір обличчя. Шкіра стає більш тонкою і менш стійкою до пошкоджень, що може призводити до її в'ялості та утворення пігментних плям. Ці зміни часто пов'язані з природним процесом старіння, але можуть бути викликані впливом ультрафіолетових променів, неправильним доглядом за шкірою, стресом і недоліком поживних речовин.

Тому застосування косметичних засобів, що містять колаген, виправдане не тільки у зв'язку з віковими змінами, а й у принципі для продовження молодості та збереження еластичності та пружності шкіри обличчя.

Купити оригінальну корейську косметику з натуральним колагеном у складі можна у нашому магазині. Роблячи замовлення у нас, ви не тільки захищені від можливості придбати підробку, але й завжди можете розраховувати на те, що в мінімальні терміни отримаєте якісну корейську косметику, що дійсно працює, від кращих виробників.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід