Як прибрати жирний блиск з обличчя?

Шкіра особи в усі часи вважалася візитною карткою та свідченням наявності високого соціального статусу, особливо якщо йшлося про жінок. Вишукані аристократки по всьому світу відрізнялися воістину мармуровою, бездоганною, рівною та фарфорово-білою шкірою обличчя. У наш час жінки також чимало часу, уваги та засобів витрачають на догляд за шкірою обличчя (одно різноманіття косметичних засобів чого тільки варте!), проте все одно деякі жінки (та й чоловіки теж) часом мають справу з різними неприємними проявами на шкірі обличчя. Одне з них – жирний блиск, який не тільки псує фотографії своїми відблисками не доречно, а й може у довгостроковій перспективі спровокувати складніші проблеми з епідермісом.

Сьогодні постараємося розібратися в причинах, що викликають жирний блиск, і розберемо способи рятування від нього за допомогою арсеналу правильні косметичних засобів.

Чому блищить шкіра обличчя?

На жаль, у випадку з блиском шкіри обличчя про чистоту не йдеться – до блиску можна начистити лише посуд або металеві вироби. Блиск на шкірі з'являється внаслідок збоїв у себорегуляції або, просто кажучи, через неправильну роботу сальних залоз епідермісу обличчя. На роботу цих сальних залоз впливають гормони андрогени, які стимулюють вироблення залозами цього шкірного секрету.

Коли кількість цих гормонів вище за норму або вони в цілому працюють некоректно, сальні залози починають виробляти надмірну кількість себуму. Це відразу відчувається, так як на поверхні обличчя немов з'являється липкий або жирний шар, у жінок протягом 2-3 годин після нанесення макіяж «пливе» і втрачає початкову свіжість і просто фізична потреба протерти шкіру обличчя. Парадоксально, але при цьому ви можете не бути володаркою жирного типу шкіри. Такі збої в роботі сальних залоз трапляються і у людей із комбінованою чи проблемною шкірою.

Якщо ігнорувати і не намагатися виправити це, згодом жирний блиск і надлишок сального секрету призведе до того, що пори заб'ються, з'являться вугри і навіть акне.

Інші причини появи жирного блиску шкіри

З механізмом появи жирного блиску шкіри обличчя ми розібралися. А що може стати спусковим гачком до такого збою? Як стверджують косметологи, причини можуть ховатися як усередині організму, так і ховатися у навколишньому середовищі:

  • неправильно підібрані косметичні засоби чи надмірне їх використання;
  • застосування лікарських засобів, що мають такий побічний ефект;
  • неправильне харчування (зловживання жирною та гострою їжею);
  • зміна клімату та пори року;
  • стрес;
  • спадковість.

Якщо ваша шкіра не відноситься до жирного типу, але у вас є підозри, що сальні залози виробляють надмірну кількість секрету, зверніть увагу, чи немає у вас наступних симптомів:

  • з'являється жирний блиск обличчя вже через 1-2 години після застосування косметичних засобів, що очищають;
  • до полудня ваша шкіра обличчя покривається жирним чи липким шаром;
  • макіяж «тече» та швидко втрачає свіжий вигляд;
  • на обличчі з'явилися вугри чи білі прищики;
  • помітно розширилися пори на підборідді та крилах носа.

Слід окремо відзначити деякі аспекти жіночого здоров'я, які також можуть спровокувати надмірно інтенсивну роботу сальних залоз та появу жирного блиску на шкірі обличчя як наслідок. Вагітність, період перед менопаузою, менопауза - словом, всі процеси, що передбачають гормональну перебудову, можуть супроводжуватися підвищенням жирності шкіри обличчя.

Догляд за шкірою обличчя при появі жирного блиску

Щоб ефективно прибрати непотрібний блиск шкіри обличчя, доведеться вжити заходів як для усунення факторів, що провокують зсередини організму, так і скоригувати зовнішній догляд. У харчуванні слід максимально утримуватися від вживання жирної та гострої їжі, а, навпаки, додати до раціону більше продуктів, що містять вітамін А (він уповільнює вироблення шкірного себуму і міститься у великій кількості в моркві та шпинаті).

Процедури для усунення зайвого блиску шкіри обличчя зовні припускають:

  • делікатне очищення (не варто гнатися за очищенням до скрипу, що пересушує шкіру, краще віддати перевагу засобам з легкою концентрацією саліцилової кислоти у складі);
  • зволоження (неодмінно слід підтримувати гідробаланс епідермісу за допомогою легких, зволожуючих засобів, що не мають олій у складі);
  • поживні та нормалізують нормальний мікробіом епідермісу маски;
  • матуючі засоби (як доглядові засоби, так і засоби декоративної косметики з матуючим ефектом внесуть свій внесок у вирішення проблеми жирного блиску шкіри обличчя).

Які косметичні засоби знадобляться

Якщо вам необхідно прибрати жирний блиск зі шкіри обличчя, вам знадобиться косметика з Кореї, відома своєю результативністю при максимальному вмісті в складі натуральних компонентів. З неймовірного різноманіття косметичних засобів для зняття жирного блиску та загального оздоровлення шкіри обличчя вам знадобляться:

  • засоби для вмивання з 2% розчином саліцилової кислоти;
  • легкі зволожуючі флюїди, гелі та сироватки;
  • матуючий праймер;
  • тональні засоби на мінеральній основі (і не зловживайте пудрою у своєму прагненні приховати жирний блиск шкіри);
  • фіксуючий спрей з матовим ефектом (для власниць жирної або комбінованої шкіри просто мастхев);
  • пілінг-засоби з формулою для щоденного використання та маски для догляду перед сном;
  • серветки, що матують (засіб швидкої пмощі протягом дня якщо на шкірі обличчя знову утворився жирний або липкий шар).

Придбати вищезазначені засоби оригінального корейського виробництва можна у нашому магазині. Ми завжди готові поручитися, що, купуючи корейську косметику у нас, ви отримуєте оригінальну, працюючу продукцію за найприйнятнішими цінами, найуважніше та дбайливе обслуговування та оперативну доставку ваших замовлень.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід