Як правильно доглядати за сухим волоссям

Як не парадоксально, будь-які індивідуальні особливості інших людей здаються нам більш привабливими та вирішуваними, ніж наші власні. Можливо, тому люди з хвилястим волоссям заздрять людям із прямим пасмом. А власникам жирного типу волосся здається, що людям із сухим волоссям пощастило набагато більше. Чи так це? І чи дійсно менше догляду потрібно сухому волоссю? Спробуємо розібратися у цьому матеріалі.

Особливості сухого волосся та причини такого їх стану

Догляд та відновлення сухого волосся здається нехитрим завданням тим людям, хто ніколи не стикався з таким типом. Одноразового зволоження зовсім недостатньо, та й порада пити більше води, на жаль, не вирішить проблему.

Яким повинен бути домашній догляд за сухим волоссям і чим загрожує повне ігнорування цієї індивідуальної особливості? По-перше, слід розуміти, що здорове життя наших локонів неможливе без достатньої кількості рідини в їхній структурі. Навмисно або ненавмисно позбавляючи їх вологи, треба бути готовим до того, що згодом вони стануть тьмяними, ламкими, сильніше сплутуватимуться і на самій запущеній стадії нагадуватимуть пучок соломи, що стирчить на всі боки.

Проста зміна шампуню та бальзаму-ополіскувача на зволожуючий тип не вирішить проблему. Щоб прядивнов стали м'якими, шовковистими, слухняними і еластичними, знадобиться зволоження і внутрішнє, і зовнішнє. Кращий догляд для сухого волосся вимагає дотримання комплексу факторів:

  • надходження до організму достатньої кількості рідини;
  • уникнення тривалого проведення часу в приміщенні з гарячим або пересушеним повітрям;
  • відмова від частого використання агресивних косметичних засобів для волосся та проходження токсичних салонних процедур;
  • усунення причин хронічної перевтоми, недосипання та стресу;
  • правильний вибір косметичних доглядових засобів;
  • відмова від використання жорстких та стягуючих аксесуарів для волосся;
  • помірного використання гарячих стайлінгових приладів (фени, прасування, стайлери).

Також пересушуванню волосся сприяє фарбування та освітлення волосся. Якщо ви регулярно здійснюєте ці процедури, неодмінно запасіться засобами, які забезпечать правильний догляд за сухим волоссям після згаданих процедур.

Ознаки сухого волосся

Мабуть, з ідентифікацією саме проблеми сухого волосся дуже складно помилитися. Але, щоб точно переконатися, що догляд за сухим волоссям в домашніх умовах - це безпосередньо те, чого потребує ваша шевелюра зараз, ось вам безперечні ознаки волосся, що втратило або стрімко втрачає вологу, життєву силу, блиск і шовковистість:

  • сухе волосся візуально залишається чистим більше 3-х днів поспіль, але при цьому виглядає тьмяним і схожим на солому;
  • сухе волосся швидко сплутується, електризується і його складно розчесати;
  • як справило, проблему сухого волосся супроводжує поява лупи та сухість шкіри голови;
  • січені ділянки волосся піднімаються вище від кінчиків по всій довжині волосся.

Терапія та відновлення сухого волосся

Якщо за всіма ознаками проблема сухого волосся – це саме про стан вашої шевелюри, то для вас є дві традиційні новини: погана та хороша. Погана полягає в тому, що чарівного засобу для догляду за сухим волоссям, яке за одноразове застосування повернуло б їм блиск, еластичність і силу, не існує. Хороша новина – дотримуючись рекомендацій як правильно доглядати сухе волосся, ви неодмінно повернете їм здоров'я, шовковистість і слухняність. Для ефективної та багатоетапної терапії вам знадобляться якісні косметичні засоби для догляду за сухим волоссям, терпіння та методичне їх застосування.

Поради для догляду за сухим волоссям:

  • для миття волосся вибирайте зволожуючі та пом'якшувальні шампуні. Перевагу рекомендується віддавати засобам з кератином, керамідами та колагеном у складі. І пам'ятайте про температуру води під час миття - вона не повинна бути надто високою (32 ° - 37 ° С);
  • не забувайте про засоби після миття волосся, ополіскувачі та бальзами. Вони допоможуть зберегти вологу і в структурі волосся і запобігти надмірній її втраті;
  • регулярний догляд за сухим волоссям доповніть поживними масками і використанням доглядових засобів, що не змиваються;
  • на час відновлення зведіть до мінімуму використання фенів та стайлерів. А якщо їхньої «участі» у створенні зачіски не уникнути, використовуйте засоби термозахисту.

Засоби для догляду за сухим волоссям

Щоб отримати дійсно результативний ефект і не потрапити на рекламні хитрощі, важливо вибрати правильні та робочі косметичні засоби. Оживити ваше волосся, не спустошивши повністю гаманець, напевно допоможе косметика для волосся виробництва Кореї. Спектр товарів, які забезпечують корейський догляд для сухого волосся, включає такі косметичні засоби:

  • філери для зволоження та відновлення структури;
  • маски для відновлення сухого та пошкодженого волосся;
  • незмивні зволожуючі олії;
  • сироватки та ампульні есенції;
  • вітаміни з кератиновим та колагеновим комплексом.

Продукцію зазначеного призначення різних корейських брендів можна придбати у нашому магазині безпосередньо від виробників. Ми прикладаємо максимум зусиль, щоб асортимент товарів для відновлення та насичення сухого волосся дозволив вам відшукати засоби для догляду за волоссям на всіх етапах. А оперативна доставка дозволить не відкладати процес відновлення вашого волосся в довгу скриньку.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід