Як правильно мити голову в домашніх умовах

Здавалося б, очевидне питання: як правильно мити голову. Проте однозначної відповіді не існує. Причин тому кілька. У кожної людини свій тип волосся, унікальна мікрофлора епітелію, схильність до тієї чи іншої алергічної реакції на різні компоненти шампуню. Вибираючи миючий засіб, слід спиратися на поради професіоналів, як вибрати правильні засоби для миття волосся та власний життєвий досвід. Адже найменша помилка може мати найнепередбачуваніші наслідки. Сьогодні ми спробуємо розібратися, як правильно мити голову та чим.

Нанесение шампуня на волосы

Найбільш поширені препарати для миття голови

Правильно підібраний засіб допоможе зберегти природну красу зачіски, збільшити прикореневу об'єм, зробити локони живими та еластичними. Сучасна косметична індустрія пропонує широкий асортимент препаратів для догляду за волосяним та шкірним покривом голови. Великий попит мають такі шампуні:

  • рідкі та гелеподібні;
  • безсульфатні;
  • тверді;
  • сухі.

Інноваційні миючі засоби створюються на основі натуральних компонентів рослинного походження. Найчастіше до їх складу входять витяжки цілющих трав, що мають терапевтичний ефект.

Ритуал краси

Чисте, густе, шовковисте волосся – природна прикраса як жінок, так і чоловіків. Щоб кожне пасмо сяяло здоров'ям, важливо знати, як правильно мити голову шампунем. Експерти-трихологи, які знають чим і як правильно мити голову, радять дотримуватись певного порядку дій. Дотримуючись нескладного алгоритму, кожна дівчина може запам'ятати, як правильно мити голову собі без допомоги сторонніх:

  • за допомогою гребінця приведіть локони до ладу;
  • ретельно змочіть теплою водою пасма по всій довжині від коренів до кінчиків;
  • невелику порцію миючого засобу спіньте в долонях;
  • масу, що утворилася, нанесіть на прикореневу зону волосяного покриву;
  • м'якими рухами помасажуйте шкіру голови;
  • скрупульозно промийте завитки водою комфортної температури;
  • промокніть пасма м'яким рушником;
  • за бажання завершіть процедуру сушінням з використанням фена.

Фахівці попереджають, що зачіску слід мити теплою, а не гарячою водою. Вплив високої температури згубно впливає стан дерми і може викликати поява себореї, пересихання волосяних ниток та його ламкість. Таку процедуру з легкістю можна проводити самостійно за необхідності.

Догляд за волоссям різних типів

Перукарі розрізняють кілька типажів волосяного покриву. Найпоширенішими вважаються:

  • нормальні. Такі локони не вимагають спеціального догляду. Вони легко піддаються укладанню, не сплутуються, мають нормальний обсяг;
  • сухі. Цей тип волосяного покриву характеризується підвищеною ламкістю, часто січеться. Для них підійдуть миючі засоби з зволожуючим та поживним ефектом;
  • жирні. Такі пасма вимагають ретельного догляду, оскільки вони швидко забруднюються, втрачають привабливий зовнішній вигляд. Надлишки себуму можуть спровокувати появу лупи, випадання волосків, ослаблення фолікул;
  • пофарбовані. Найчастіше зачіска, що зазнала хімічного фарбування, потребує посиленого живлення. Для неї підходить шампунь, який містить вітамінні комплекси та рослинні олії;
  • змішаного типу. Найбільш проблематичний тип, якому потрібний специфічний догляд. Професійні перукарі допоможуть визначити, як правильно мити голову в домашніх умовах, щоб така шевелюра завжди була доглянутою;
  • кучеряві. Для кучерів розроблені спеціальні формули, які допоможуть полегшити їх розчісування та укладання.

Щоб правильно вибрати засіб для миття голови, варто отримати консультацію фахівця в салоні краси або лікаря-трихолога.

Мытье головы в домашних условиях

Як часто мити голову?

Чисті локони, що гарно майорять на вітрі, – мрія кожної жінки. Прагнучи ідеалу, дівчата вдаються до частого миття. Однак варто пам'ятати, що ця гігієнічна процедура призначена насамперед для усунення:

  • щоденних забруднень;
  • надлишків шкірного сала;
  • залишків стайлінг-препаратів.

Це допоможе запобігти виникненню трихологічних проблем, захистити зачіску від згубного впливу негативних факторів навколишнього середовища. Занадто часто миття може послабити волосяні цибулини, спровокувати випадання волосся, його ламкість і пересихання. Сушіння за допомогою гарячого повітря також негативно позначається на здоров'ї шкірного та волосяного покриву. Тому варто дотримуватися золотого правила: мийте зачіску за необхідності. Перш ніж правильно мити голову в душі, виставте температуру води на 30-40 °. Пружний струмінь теплої води з душу добре розщеплює жир і усуває забруднення.

Особливості догляду за волоссям

Темп забруднення локонів безпосередньо залежить від того, до якого типу вони належать. Щоб не нашкодити своїй шевелюрі, варто знати:

  • як правильно мити голову, щоби був об'єм. Для цього є професійні препарати, які допоможуть зміцнити коріння волосся. Корейський шампунь RYO Hair Strengthener Shampoo містить комплекс активних інгредієнтів, що благотворно впливає на епітелій, прискорює обмінні процеси, покращує структуру волосків;
  • як мити жирне волосся. Експерти стверджують, що жирні локони вимагають частішого очищення. Мити їх рекомендується через 2-3 дні спеціальними препаратами. Ідеальним рішенням може бути елітний шампунь Masil 5 Probiotics Scalp Scaling Shampoo. Пробіотики, що входять до його складу, нормалізують секреторну діяльність сальних залоз та пригнічують активність патогенної макрофлори, знижують жирність прикореневої зони волосяного покриву;
  • як правильно мити довге волосся. Шикарні коси предмет гордості кожної леді. Однак є певна специфіка догляду. Таким локонам потрібний захист та додаткове інтенсивне харчування. Його забезпечить колагеновий шампунь-кондиціонер FarmStay Collagen Water Full Shampoo & Conditioner. Багато функціональний засіб інтенсивно зволожує, живить, віталізує волоски.

Якщо Ви щодня користуєтеся пінкою, лаком або гелем для стайлінгу, частота миття може бути збільшена. Корейські спеціалісти розробили інноваційні шампуні, які можна використати щодня. Кератиновий безсульфатний шампунь La'dor Keratin LPP Shampoo підходить для щоденного догляду як за довгим, так і за коротким волоссям.

Сучасна косметологія пропонує широкий спектр засобів для догляду, які допоможуть зберегти природну красу і здоров'я кожного завитка, зробити його м'яким, еластичним, міцним і пружним.


Де можна придбати високоефективні шампуні

Інтернет-магазин Cosmic є офіційним дистриб'ютором найкращих косметичних фірм. Тому на його віртуальних полицях – лише якісні товари, які сертифіковані в Україні. Щоб стати володаркою розкішної шевелюри, достатньо звернутися до консультантів магазину. Вони підберуть відповідний засіб, розкажуть, як правильно мити голову, щоб вона не була жирною якнайдовше, допоможуть оформити онлайн-покупку.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід