Навіщо потрібний термозахист для волосся?

Незважаючи на те, що волосся як органічна речовина є одним з найміцніших творінь природи, в той же час воно дуже вразливе під впливом зовнішніх агресивних факторів. А видів не найсприятливішого для здоров'я волосся впливу в нашому житті вистачає: екологія, УФ-випромінювання, не завжди сприятливий навколишній клімат, надто низькі або, навпаки, занадто високі температури. Останні набагато частіше мають свій руйнівний ефект, адже ми регулярно висушуємо і укладаємо нашу шевелюру після миття за допомогою різних термоприладів (фени, прасування, стайлери).

І щоб локони менше страждали від впливу високих температур, а то й були невразливими під час цих регулярних процедур, і було винайдено спеціальний термозахист для волосся у формі особливих косметичних продуктів. Про них і йтиметься цього разу.

Як проявляється руйнівний вплив високих температур

Укладання або надання форми пасмам волосся відбувається за температури від 70° до 200°С. Цього температурного рівня достатньо, щоб руйнувався кератин у складі волосся і випаровувалась така цінна для волосся волога. Кератин, як ми пам'ятаємо, це головний білок у тілі волосся, необхідний для росту та харчування. Без нього волосся стає ламким, мористим, інтенсивніше січеться і більше піддаються іншим негативним впливам. Нестача вологи призводить до тьмяності, ефекту «соломи» та помітної неживості волосся.

Тому використання термозахисту у формі косметичних засобів, що не змиваються, більш ніж виправдане і необхідне. Далі ми розберемося, як допомагає термозахист, як вибрати найкращий засіб та як ним користуватися.

Механізм роботи термозахисних засобів та їх склад

Косметичний термозахист працює наступним чином: засіб, що не змивається, наноситься на волосся перед використанням термоприладу, він створює невидимий бар'єр, що обволікає і захищає кутикулу, що перешкоджає руйнуванню кератину і одночасно добре зволожує волосся. В результаті ви насолоджуєтеся охайним і стильним укладанням, в той час як ваше волосся залишається здоровим, зволоженим і сяючим.

Основний принцип, виходячи з якого розробляється склад такого роду косметичних засобів, достатньо компонентів, що мають низьку теплопровідність, тобто повільно передають тепло. Найчастіше цього ефекту допомагає досягти склад із силіконами, полімерами, маслами та вітамінами. Часто для кращого розпилення термозахист виготовляється на спиртовій основі. Однак, варто пам'ятати, що спиртовмісні засоби мають властивість пересушувати волосся. Тому якщо зволоження у списку ваших пріоритетів, віддавайте перевагу косметичним засобам без спирту у складі.

Зверніть увагу, що термозахист для волосся з Кореї може порадувати косметичними засобами з різними компонентами у складі для підтримки здоров'я волосся будь-якого типу.

Як насправді переконатись, чи працює термозахист для волосся?

На відміну від багатьох інших косметичних засобів, щоб перевірити, чи допомагає термозахист, не потрібно чекати багато часу. Навіть не обов'язково мити та сушити волосся. Можна провести будь-який із простих експериментів:

  • нанести термозахисний засіб на шкіру передпліччя та направити на цю ділянку потік гарячого повітря фена. Якщо зона шкіри з нанесеним на неї засобом не в повній мірі відчуватиме температуру повітряного потоку, термозасіб працює;
  • знадобиться шматочок термопаперу (підійде звичайний чек із магазину). Нанесіть на цей клаптик паперу термозахист і пройдіться праскою. Якщо зміниться колір паперу чека (стане чорним або фіолетовим), на жаль, термозахист не працює.

Термозахист, що працює, можна вивчивши склад засобу на етикетці. У складі засобу, який мінімізуватиме руйнівний вплив високих температур, повинні бути силікони, не повинно бути спиртовмісних компонентів (особливо для сухого волосся), вітається наявність вітамінів А, Е, В5, а також гіалурону та кератину для додаткового зволоження волосся.

Який термозахист потрібний для різних типів волосся

З урахуванням індивідуальних особливостей волосся важливо вибирати не лише шампуні, кондиціонери та маски, а й термозахисні косметичні засоби. Для початку варто мати на увазі, що термозахист виробляється не тільки в різних складах, а й у різних формах. Найбільш поширені:

  • спреї (легко розпорошуються і розподіляються по волоссю, проте містять спиртовмісні компоненти і можуть сушити волосся);
  • муси (особливо допомагають при укладанні феном або стайлером, добре фіксують форму та надають додатковий обсяг);
  • креми (наносяться на всю довжину пасмів крім коренів, роблять волосся більш гладким і шовковистим, полегшують розчісування);
  • олії (роблять волосся блискучим і сяючим, проте мають не найвищу термостійкість, можуть також вимагати більш частого миття у разі застосування).

Залежно від типу волосся рекомендується віддавати перевагу наступним формам термозахисту:

  • власницям природного світлого волосся підійдуть креми і муси, а от від спиртовмісних засобів краще відмовитися;
  • засоби для фарбованого волосся повинні мати у складі вітаміни та поживні олії;
  • волоссю, схильному до жирності якраз підійдуть спреї, що не обтяжують локони;
  • якщо у вас кучеряве або кучеряве волосся, вам підійдуть кремоподібний і захист у формі масел.

Як проявляється термозахист на волоссі?

Термозахисні засоби для волосся стають невід'ємною частиною ритуалу стайлінгу, обіцяючи захист від жару тепла прасок і фенів. Однак, варто розуміти, що запорукою їх ефективності є силікони, що лежать в основі, що створюють видиму плівку на кожній волосинці.

Багатоплановість ефекту впливу термозахисту вражає: більш рівномірний розподіл тепла, покращення фіксації зачіски, легкість ковзання стайлінгових інструментів та уповільнення процесу випаровування вологи з волосся. Однак, незважаючи на ці обіцянки, важливо пам'ятати, що термозахист не відновлює здоров'я волосся і не виключає шкідливого впливу високих температур на нього. 

Термозахист у різних формах та супутні косметичні товари для відновлення та підтримки здоров'я волосся різних корейських брендів можна придбати у нашому магазині безпосередньо від виробників. Ми прикладаємо максимум зусиль, щоб асортимент товарів для відновлення та насичення сухого волосся дозволив вам відшукати засоби для догляду за волоссям на всіх етапах. А оперативна доставка дозволить не відкладати процес відновлення вашого волосся в довгу скриньку.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід