Десять популярних помилок, яких ми допускаємо у догляді за шкірою обличчя

Догляд за шкірою обличчя – це необхідна щоденна процедура. Навіщо це нам потрібно? Все просто, щоб мати гарну, молоду і перш за все здорову шкіру. Звичайно, деякі ходять до косметологів, роблять різні процедури догляду і т.д. Але, яку б процедуру ви не зробили б у косметологічному кабінеті, вона не матиме сенсу без якісного домашнього догляду.

Адже саме наш домашній догляд визначає та впливає на стан нашої дерми. Але, щоб він був ефективним, його потрібно правильно підібрати. На жаль, багато хто з нас допускає помилки доглядаючи за своєю дермою. Тому в сьогоднішній статті ми розповімо вам про десять найпоширеніших помилках, щоб ви могли їх уникнути.

1. Недостатнє очищення.

Іноді деякі думають, що пінки для обличчя достатньо, щоб змити бб крем, сонцезахист та іншу декоративну косметику. Але це не так. Бб та SPf креми мають стійкі текстури, які дуже добре тримаються на дермі.

Тому перед вмиванням потрібно обов'язково використовувати гідрофільне масло, щербет, засіб для зняття макіяжу і т.д. Саме такі продукти ефективно очищують пори та епідерміс. Якщо очищення буде недостатньо, це може призвести до забиття пор, появі чорних цяток, висипанням і тьмяності шкіри.

2. Очищення "до скрипу".

Якщо після вмивання ваша шкіра скрипить, це зовсім не означає, що вона чиста. Швидше за все це означає, що ви порушили захисний бар'єр і Ph баланс. Такі порушення призводять до висипань, зневоднення, лущення і посилюють чутливість шкіри.

Від такого очищення дерма страждає. Викиньте геть із голови твердження про те, що скрип після вмивання – це ознака гарного очищення. Адже це повна нісенітниця. Після вмивання ви повинні відчувати комфорт, без скрипу, сухості та стягнутості. Якщо це не так, то вам потрібно змінити пінку або гель.

3. Не використовувати пінку для вмивання вранці.

Звичайно, вночі ми спимо і знаходимося у своєму чистому ліжку. Наша дерма також відпочиває, але при цьому вона все одно виділяє себум, на неї осідає пил і до ранку на ній залишаються вечірні доглядові засоби. Саме все це потрібно змити пінкою або гелем з обличчя вранці. Ранкове очищення підготує дерму до нанесення догляду і добре її освіжить.

4. Ігнорування тонера для шкіри обличчя.

Після вмивання Ph баланс нашої дерми порушується, тому тонер його миттєво відновлює. За рахунок своєї рідкої текстури, тонер швидко проникає в дерму і насичує її вологою. Тому тонізування - це головний етап зволоження шкіри, без нього ви ніколи не подолаєте сухість і зневоднення. Також, тонер є базою на яку ми наносимо решту догляду.

5. Використання засобів, які не відповідають типу, потребам та стану шкіри.

Підбираючи догляд, ми повинні спиратися виключно на свою шкіру. Тобто, засіб із позначкою "подружка порадила" не підходять. Адже, у кожного з нас свій тип, стан та потреби дерми, тому догляд має бути відповідним. Тільки опираючись на властивості своєї шкіри, ви зможете обрати хороший та ефективний домашній догляд.

6. Надмірне скрабування та пілінг.

Пілінг необхідно робити для того, щоб оновити нашу шкіру, зробити її гладкою та сяючою. Таку процедуру потрібно проводити не частіше ніж 3 рази на тиждень, а якщо це досить жорсткий засіб 1-2 рази. Адже надто часте використання пілінгів руйнує захисну мантію дерми, робить її чутливою та зневодненою.

7. Ігнорування сонцезахисних кремів.

Spf крем – це обов'язковий продукт, який забезпечує захист від сонця. Часта помилка у догляді за обличчям – це ігнорування сонцезахисту. Ультрафіолетові промені згубно впливають на шкіру, вони провокують пігментацію та передчасне старіння. Тому spf крем потрібно використовувати щодня.

8. Постійні торкання до обличчя.

Якщо ви помічаєте, що протягом дня ви постійно чіпаєте обличчя руками, потрібно це виправити. На наших руках постійно збирається бруд та бактерії, торкаючись обличчя ми все на нього переносимо. Це може викликати алергічні реакції та висипання на обличчі, тому відлучаємо себе від такої звички.

9. Витираємо обличчя махровим рушником.

Особу після вмивання потрібно промокнути одноразовим паперовим рушником або серветкою. Адже, через вологу махрові рушники стають відмінним розсадником бактерій, які ми при кожному використанні наносимо на обличчя.

10. Не приділяти достатньої уваги шиї та зоні декольте.

Коли ми наносимо продукти догляду, ми обов'язково їх продовжуємо на шию і зону декольте. Наприклад, шкіра шиї швидше зазнає вікових змін ніж дерма обличчя. Тому, вимагає постійної уваги та догляду. Це також стосується і spf крему, його ми наносимо на обличчя, вуха, шию та зону декольте.

Підбери найкращий догляд разом із магазином Cosmic

У нашому інтернет-магазині Cosmic представлений великий асортимент косметики з Південної Кореї. У нас ви знайдете корейську косметику для обличчя, тіла та волосся. Також на сайті представлені найпопулярніші європейські бренди. Ми гарантуємо якість, вигідні ціни та безкоштовну доставку по всій країні.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід