Що таке кератиновий шампунь?

З розширенням асортименту косметичних доглядових засобів багато нових продуктів часом сприймаються як рекламні хитрощі з метою отримати додатковий прибуток. Однак, якщо мається на увазі кератин шампунь для волосся, то тут йдеться вже не про маркетингову хитрість, а саме про дієву швидку відновлюючу допомогу.

Чим корисний шампунь з кератином, для якого типу волосся воно призначене і як воно працює, постараємося розібратися в цій статті.

Кератин та його значення для здоров'я волосся

Коли наше волосся отримує в потрібній їм кількості необхідні для їх здоров'я вітаміни і мікроелементи, коли за волоссям здійснюється правильний догляд виходячи з їх індивідуальних особливостей, зовнішній вигляд зачіски радує і захоплює природним блиском, силою і красою локонів. Але подекуди впливають і зовнішні чинники, ефект від яких так просто не усунеш. І тоді волоссю просто необхідні відновлення та підживлення зовні. З цим завданням успішно впорається шампунь із кератином для волосся.

Що ж таке сам кератин і для чого шампунь з кератином нам так потрібен?

Кератин - це особливий білок, можна сказати, основний будівельний матеріал людського волосся. Виробництво цього білка відбувається у людському організмі. Однак, з роками або внаслідок впливу зовнішніх агресивних факторів вміст кератину в структурі волосся може знижуватися. І тоді стає помітно, що волосся тьмяніє, січеться, виглядає слабким і неживим. У такому випадку у справі поповнення рівня кератину у структурі волосся можуть допомогти косметичні засоби з цим білком у складі.

Регулярна доза кератину в процесі звичайного миття волосся

Шампунь для волосся з кератином - найпростіший спосіб відновити пошкоджене, виснажене волосся, зробити його гладким, слухняним, еластичним, наситити корисними речовинами і мікроелементами в ході регулярного миття волосся. У складі такого шампуню є розщеплений до молекулярного рівня кератиновий протеїн.

Така форма сприяє легкому проникненню та «вбудовуванню» цього білка в структуру волосся. Через зниження рівня кератину в «тілі» волосся утворюються порожнечі, які і заповнює такий білок, що міститься в шампуні. Одночасно з поповненням рівня цього білка склеюються лусочки волосся, що розшарувалися, і попутно поліпшується стан кінчиків, що січуться.

Коли потрібно користуватися кератиновим шампунем?

  • після здійснення агресивних косметичних процедур у салоні краси (завивка, знебарвлення);
  • якщо волосся стало сухим, ламким, тьмяним;
  • якщо відзначається надмірне пушіння при підвищеній вологості та регулярні труднощі з розчісуванням через сильну сплутаність волосся;
  • для продовження ефекту салонної процедури кератинового випрямлення волосся;
  • для вирішення проблеми кінчиків, що січуться в домашніх умовах.

Ефект шампуню з кератином та для волосся якого типу він підходить

Як вже було зазначено вище, ключовим ефектом кератинового шампуню (крім якісного очищення, зрозуміло) є поліпшення стану волосся за рахунок підвищення щільності структури волосяних стрижнів, заповнення порожнечі і «спаювання» лусочок, що розшарувались.

Що входить до складу кератинового шампуню?

Коли перед вами виникає завдання вибору шампуню з кератином, одразу з'являється безліч питань. І один із перших – якому виробнику та товару якої групи варто довіритися? Насамперед, звертайте увагу на склад. У шампуні, що дійсно працює, крім самого кератину повинні утримуватися:

  • рослинні білки;
  • амінокислоти;
  • натуральні кислоти;
  • природні екстракти та олії.

Якщо ви ставите питанням, для якого волосся підходить шампунь з кератином, то ця інформація безперечно вас порадує - для будь-яких. Сухе і ламке волосся він живить, зміцнює та пожвавлює. Тонкі – ускладнює і робить менш розпушними. Кучеряві кучеряві робить менш пористими. Власницям жирного волосся слід використовувати спеціальний шампунь з кератином, щоб не обтяжити надміру локони.

Що стосується виробника, то в цьому питанні найкраще довіритися брендам, чутка про ефективність яких поширюється семимильними кроками. На сьогоднішній день таку репутацію завоював корейський шампунь, який без перебільшення перетворює волосся, яке відчайдушно цього потребує.

Як правильно користуватися шампунем з кератином

Варто згадати, що кератиновий шампунь має кумулятивний (накопичувальний) ефект, тобто, щоб на власні очі побачити, що робить шампунь з кератином, потрібно регулярне насичення волосся цим білком протягом хоча б деякого часу (залежить від ступеня виснаженості та від індивідуальних особливостей саме вашого) типу волосся). І, зрозуміло, важливе значення має те, як ви користуєтеся цим косметичним засобом.

Використовувати шампунь з кератином для більш глибокого очищення та видимого ефекту слід у комплексі з вашим основним шампунем, що очищає:

  • спочатку намочіть волосся і добре змийте сальний секрет та інші забруднення з волосся та шкіри голови;
  • після того, як ви змили з волосся спочатку нанесений шампунь, настала черга його кератинового «колеги». Розподіліть деяку кількість шампуню з кератином по кореневій області і добре вмасажуйте його. Нехай вас не насторожує, що піни виходить небагато – так і має бути;
  • розподіліть масу, що спінилася, по всій довжині волосся і залиште її на волоссі хвилин на 7;
  • змийте шампунь, дбайливо відіжміть локони, злегка просушіть рушником і нанесіть кондиціонер з кератином;
  • за 5-7 хвилин змийте кондиціонуючий засіб.

Придбати корейський шампунь з кератином, а також супутні засоби для догляду з цим білком у складі ви можете в нашому магазині всього в кілька кліків. Ми гарантуємо вам отримання лише оригінальної продукції безпосередньо від виробника у максимально стислий термін.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід