Чим відрізняється антивіковий крем для обличчя від інших кремів

Якщо з фактом, що час неможливо зупинити ніякими засобами та благаннями, людство вже давно змирилося, то з природними процесами втрати свіжості та молодості набагато складніше. Всю історію свого існування люди намагаються знайти чи самостійно створити засоби, яким буде під силу якщо не повернути час назад у фізіологічних питаннях, то хоча б уповільнити динаміку природного старіння організму.

Особливо це прагнення властиве представницям прекрасної статі, які бажають у будь-який спосіб якнайдовше зберегти молодість своєї зовнішності. Заради цієї мети найкращі уми, а зараз ціла когорта косметологів намагаються створювати всілякі варіації косметичних засобів, що подовжують свіжість та молодість шкіри обличчя. У чому ж виняткова особливість таких антивікових кремів, коли необхідна їхня допомога та що загалом про них потрібно знати, розберемося в цьому матеріалі.

Механізм впливу антивікових кремів

Що стосується косметичних засобів такого призначення, варто знати, що існує багато стереотипів та міфів: починаючи з того, що чим пізніше починаєш ними користуватися, тим краще, і закінчуючи тим, що вони – справді чарівний еліксир молодості нашої шкіри.

Як же відбувається насправді? Насамперед варто розуміти, що косметичні засоби такого призначення працюють за принципом заміщення.

Принцип заміщення в роботі антивікових кремів пов'язаний із заповненням або заміною речовин і компонентів, які втрачає шкіра з віком, або додаванням нових інгредієнтів, що сприяють поліпшенню її стану. З віком епідерміс втрачає важливі структурні елементи, такі як колаген, еластин, гіалуронова кислота та ліпіди, що призводить до появи зморщок, зниження пружності та сухості. Антивікові креми використовують принцип заміщення, щоб заповнити ці втрати та покращити зовнішній вигляд шкіри.

Залежно від того, які фізіологічні зміни відбуваються в шкірі в тому чи іншому віковому періоді, на заміщення тих дегенеративних змін і спрямований вплив антивікового засобу.

Наприклад:

  • з 25 до 30 років крем зменшує вираженість перших ознак в'янення та старіння шкіри;
  • з 35 до 40 років засіб здійснює ліфтинг-ефект;
  • з 45 до 55 років крем впливає на контур обличчя, посилює пружність та посилює метаболізм у тканинах;
  • після 55 антивіковий засіб має найширший спектр замінного і водночас омолоджувального впливу (крім зволоження, відновлення білкового балансу, активне харчування та зміцнення шкіри).

Особливості складу

Від інших засобів омолоджувальний крем відрізняють також особливий склад і набір активних інгредієнтів.

Антивікові креми для обличчя працюють внаслідок комбінації підвищеної концентрації активних компонентів, які впливають на шкіру різними способами, щоб уповільнити ознаки старіння, покращити текстуру шкіри та зменшити видимість зморщок та пігментних плям. Основні механізми їх дії включають зволоження, стимулювання клітинного оновлення, захист від пошкоджень та антиоксидантний захист.

Обов'язкові компоненти антивікових кремів:

  • колаген та еластин – два ключові білки, що забезпечують пружність та еластичність шкіри, згодом руйнуються та їх синтез знижується. Антивікові креми часто містять інгредієнти, які стимулюють виробництво колагену та еластину, такі як ретиноїди, пептиди та фактори росту. Це допомагає відновити структурну підтримку шкіри, роблячи її пружнішою та щільнішою;
  • гіалуронова кислота – природний зволожувач шкіри, згодом також зменшується. Креми з гіалуроновою кислотою допомагають заповнити її запаси, покращуючи зволоженість шкіри, роблячи її гладшою та зменшуючи видимість зморщок;
  • ліпіди, такі як кераміди та жирні кислоти, – важливі для підтримки бар'єрної функції шкіри. З віком їх кількість зменшується, що призводить до сухості та втрати еластичності. Антивікові креми часто містять ці ліпіди, що допомагає відновити та зміцнити шкірний бар'єр, покращуючи утримання вологи та захищаючи шкіру від зовнішніх пошкоджень;
  • антиоксиданти, такі як вітаміни C та E, – заміняють втрату природних захисних механізмів шкіри. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, запобігаючи пошкодженню клітин та уповільнюючи процес старіння.

Ці фактори варто враховувати перед початком використання антивікового крему

Чітким сигналом до переходу на антивіковий крем може бути не тільки відповідність вищезгаданим віковим категоріям. Наприклад, якщо вам 30+ років і ваша шкіра залишається свіжою та пружною, не треба купувати креми проти зморщок, навіть для боротьби з дрібними та першими ознаками старіння. Набагато краще може спрацювати корейська антивікова косметика (використовуйте маски, які зміцнюють судини та активізують усі процеси в шкірі, інтенсивно зволожуйте її). Пам'ятайте, що всі ми індивідуальні й неповторні, а отже, чіткі рамки, з якого віку варто користуватися такою косметикою, встановлюються не за календарем.

Крім того, варто брати до уваги генетичні схильності та особливості способу життя, наявність шкідливих звичок, оскільки все це безпосередньо відбивається на стані шкіри обличчя.

Наприклад, регулярний вплив ультрафіолетових променів від сонця відіграє значну роль у передчасному утворенні зморщок. Ультрафіолетові промені руйнують колаген та еластин у шкірі, що прискорює процес старіння та призводить до їх появи. Це особливо помітно на ділянках шкіри, які часто піддаються впливу сонця, таких як обличчя, шия та руки.

Зморшки також утворюються через регулярні рухи лицьових м'язів. Коли ми посміхаємося, хмуримось або жмуримося, шкіра на обличчі складається в певних місцях. Згодом ці рухи призводять до постійних ліній і складок, відомих як динамічні зморшки.

Крім того, зниження вироблення шкірного жиру з віком призводить до сухості шкіри, що робить зморшки більш вираженими. Шкіра стає менш здатною утримувати вологу, що сприяє її пересиханню та утворенню складок.

Тому, як можна помітити, заходи щодо збереження та подовження молодості повинні включати не лише орієнтування на вік та використання спеціальних кремів, а й загалом коригування звичок та способу життя.

Тепер ви не тільки знаєте про особливості антивікових засобів і коли їх застосовують, але й можете придбати необхідні косметичні засоби, не залишаючи сайту нашого магазину. Адже ми здійснюємо не лише оперативне відправлення ваших замовлень, а й пропонуємо вам виключно оригінальну, якісну косметичну продукцію безпосередньо від корейських виробників.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід