Безсульфатний шампунь: користь та шкода

У наші дні важко встигати виглядати на всі сто і одночасно зберігати здоров'я свого тіла. Виною тому погана екологія, стреси, а також неправильні доглядові засоби. Важливо знати, яка косметика вам підходить, з якою ви почуваєтеся свіжо та комфортно. Для волосся є універсальне рішення – безсульфатні шампуні. Вони мають багато плюсів, тому що складаються тільки з натуральних інгредієнтів.

Що таке безсульфатний шампунь?

Безсульфатний шампунь – це звичайний шампунь, в якому немає консервантів та парабенів. До його складу входять екстракти, вітаміни та олії, тобто речовини, які не шкодять кожному покриву голови та волоссю. Найкращий корейський безсульфатний шампунь можна знайти тільки в інтернет-магазині COSMIC.

Корейский безсульфатный шампунь

У звичайних шампунях та інших засобах гігієни є сульфати - поверхнево-активні речовини, які створюють піну. Вони добре очищають шкіру та волосся, але порушують гідроліпідний баланс голови, а це, у свою чергу, викликає сухість та подразнення. Але одні шампуні відносно безпечні, а частина завдає великої шкоди і навіть спричиняє алергію. Впізнати безсульфатний шампунь можна декількома способами.

Як відрізнити безсульфатний шампунь від звичайного?

Тут варто дивитись на етикетку. Найчастіше в шампуні додаю лаурил сульфатамонію ALS, лаурил сульфатнатрію SLS і лаурет сульфат ALES - речовини, які мають найбільшу токсичність.

Вдома можна дізнатися про сульфатний шампунь за наявності піни. Намочіть руки, візьміть трохи засобу та потріть долоні. Якщо починає пінитися, значить там точно є сульфати.

Крім того, у безсульфатних шампунів термін зберігання зазвичай менший.

Плюси безсульфатних шампунів

У натуральних шампунів є низка переваг, які підтверджують багато дерматологів. Ось вони:

  • не викликають подразнення шкіри голови, тому що складаються із натуральних інгредієнтів. Багато марок використовують речовини, які виходять на виході ферментації кокосового горіха, щоб усунути сульфати, що накопичилися на волоссі. Вони добре змиваються та не впливають на гідроліпідний баланс шкіри;
  • не вимивають кератин та фарбу з волосся. Тому сміливо експериментуйте з кольором та укладаннями, результат триматиметься довше, ніж при використанні звичайних шампунів.
  • усувають ефект пухнастого волосся. Натуральні компоненти утворюють захисну плівку з вологою всередині, тому волосся стає гладким і не жорстким.
  • добре живлять волосся і залишають корисні речовини надовго. Але потрібно мати терпіння: Ви досягнете хорошого результату лише через якийсь час регулярного використання.

Користь безсульфатних шампунів не може бути перебільшена - це прекрасне рішення для здорового та красивого волосся.

Мінуси безсульфатних шампунів

На жаль, і такий продукт має свої недоліки:

  • вони погано піняться, тому витрата виходить у 2-3 рази більше звичайного шампуню;
  • майже не вимивають засоби для укладання: лак, віск, пінка. Якщо Ви часто користуєтесь ними, то потрібно хоча б раз на тиждень мити голову сульфатним шампунем або використати спеціальні скраби;
  • можуть викликати лупу. Повернемося до попереднього пункту: якщо Ви часто використовуєте силікони і не ретельно їх змиваєте, пори шкіри голови забиваються і утворюється лупа. Безсульфатні шампуні тут ніяк не допоможуть, а ось звичайні змиють все непотрібне, варто користуватися ними раз на тиждень;
  • волосся спочатку жирніє швидше. Після переходу з сульфатного шампуню волоссю треба дати час відпочити і відновитися: вони втрачають об'єм і жирніють швидше. Але це тільки спочатку, варто лише трохи ретельніше мити голову.

Незважаючи на всі ці пункти, безсульфатні шампуні приносять багато користі, тому деякі недоліки балансуються за їх рахунок.

Список найкращих безсульфатних шампунів

У цей список потрапляють не лише шампуні, які заслужили на симпатію покупців, але й пройшли дослідження та аналізи в незалежних лабораторіях:

Корейский безсульфатный шампунь

Безсульфатний натуральний шампунь з протеїнами шовку La'dor Triplex Natural Shampoo . Зроблений на основі рослинних ефірних олій; гіпоалергенний засіб. Блиск і пружність волосся забезпечує лавандову олію, перець та куркума заспокоюють шкіру, ефірна олія чайного дерева тонізує та живить, а лимонна кислота освіжає. Підходить всім типів волосся;

Корейский безсульфатный шампунь

Paul Mitchell Spring Loaded Detangling. Делікатний шампунь, що сильно піниться. Робить волосся міцним і пишним, позбавляє проблеми пересихання і заплутування волосся. Пом'якшує та живить шкірний покрив оліями. Дає приємний освіжаючий аромат;

Корейский безсульфатный шампунь

Miriam Quevedo Glacial White Caviar. Відновлюючий шампунь для чутливого та пошкодженого волосся, а також після нанесення кератину або фарби. Захищає колір та м'якість волосся, має протизапальні та заспокійливі властивості;

Корейский безсульфатный шампунь

Moroccanoil Moisture Repair. Підходить для ослабленого волосся. Арганова олія, жирні кислоти, кератин та антиоксиданти живлять шкіру голови та збагачують волосся. Повертають їм м'якість, еластичність та приємний блиск;

Корейский безсульфатный шампунь

Oribe Ultra Rich. Шампунь для всіх типів волосся. Зволожує та зміцнює, надаючи волоссю м'якість та сяйво. Глікопротеїн шовку захищає від надмірної втрати вологи, а комплекс трав та екстракт кавуна з пустелі Калахарі припиняють процес старіння.

Підводячи підсумок, відповідаючи на запитання « Безсульфатний шампунь , у чому користь ?», відповідь однозначна – він не шкодить волоссю та шкірі голови. Його компоненти збагачують їх і роблять здоровими та красивими. А досягається це за рахунок того, що безсульфатний шампунь має виключно натуральний склад . У ньому знаходяться інгредієнти, які славляться своїм позитивним впливом на здоров'я та красу волосся. З представленого вище списку, на особливу увагу заслуговує шовку La'dor Triplex Natural Shampoo . На думку дерматологів і косметологів, а також численних відгуків користувачів, саме цей шампунь подарує вашому волоссю силу, здоров'я та красу.

Найякіснішу продукцію варто шукати в інтернет-магазині COSMIC ( корейська косметика Київ )!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід