5 правил макіяжу для сухої шкіри

Запорука бездоганного та стійкого макіяжу – аж ніяк не декоративна косметика за всі гроші світу. Набагато найкращий за результатом результат дасть чітке розуміння індивідуальних особливостей шкірного покриву, типу зовнішності і які косметичні засоби найкраще приховають недосконалості і підкреслять переваги.

У випадку з сухою шкірою довго і без шкоди для шкіри декоративній косметиці допоможе триматися як не дивно щоденний догляд за шкірою обличчя. Якщо ж нехтувати регулярним впливом на епідерміс такого типу макіяж на сухій шкірі буде триматися абияк, виглядатиме неприродно і тільки посилить вже існуючі проблеми.

Все починається з грамотного догляду

Важливо вчасно розпізнати правильний причинно-наслідковий зв'язок: макіяж для сухої шкіри обличчя вимагає деякої вправності та косметичних хитрощів не тому, що природа так розпорядилася і «обдарувала» вас сухим типом шкіри, а тому що ви свідомо вибираєте та використовуєте не призначені для вашого типу шкіри засоби або нехтуєте доглядовими засобами, які відповідають потребам вашої шкіри.

Зрозуміло, що догляд за сухою шкірою обличчя повинен припускати достатнє зволоження. Проте, як це має найважливіше значення. У очищенні суха шкіра теж потребує, проте в її випадку воно має бути максимально м'яким і дбайливим (ніяких пілінгів з абразивними частинками або агресивними речовинами!). Після очищення у випадку сухої шкіри неодмінно слід наносити тонік або тонер (тільки в жодному разі не кислотосодержащий, а, навпаки, заспокійливий, тонізуючий, освіжаючий).

Креми для регулярного догляду за сухою шкірою не повинні мати важку, в'язку щільну текстуру. І вкрай бажано в комплексі з кремом використовувати зволожуючі сироватки, пом'якшувальні та поживні олії. Густий живильний крем краще залишити для використання у вечірній та нічний час.

Щоб макіяж для сухої та чутливої шкіри лягав на поверхню ідеально, вам настійно рекомендується по максимуму вирівняти, пом'якшити та зволожити епідерміс.

Беремося за декоративну косметику

Після того як ви усунули кидається в очі і відчутну тактильну зневоднення шкірного покриву, є сенс братися за створення рівномірного та бездоганного тону. Адже якщо ви будете намагатися наносити маскуючі засоби на непідготовлену (тобто, не зволожену попередньо) шкіру, результат вас засмутить. Тональний крем створить на обличчі неприродну непроникну маску, а розсипчаста пудра підкреслить, а то й посилить ділянки лущення. Недарма косметологи всерйоз кажуть, що краще на суху шкіру взагалі не наносити декоративну косметику, якщо не було вжито заходів щодо усунення зневоднення.

Ще одне табу в декоративній косметиці для власниць сухої шкіри – це водостійкі косметичні засоби. Справа в тому, що водостійкі властивості того чи іншого косметичного продукту досягаються шляхом додавання до формули компонентів, що підсушують. А у випадку із сухим типом шкіри додаткове підсушування ззовні – це зовсім не те, чого потребує ваш епідерміс.

Мастхев в арсеналі косметики для сухої шкіри

Перед тим як зробити макіяж для сухої шкіри слід обов'язково скористатися базовим засобом, яким часто нехтують володарки інших типів шкіри. Це праймер. Деякі дівчата досі вважають його переоціненим маркетинговим прийомом, проте у випадку із сухою шкірою його використання максимально виправдане. Праймер створює на поверхні шкірного покриву той самий рівень зволоженості, на який добре лягають і стійко тримаються засоби декоративної косметики.

Єдина деталь, яку варто знати про праймер якщо у вас суха шкіра, це те, що у вашому випадку рекомендується надавати перевагу прайеру на кремовій основі з зволожуючими властивостями. Гелеподібні праймери легко наносяться, швидко вбираються, висихають та можуть стягувати шкіру.

Робимо рівний тон

Після нанесення основи під макіяж настає черга тонального засобу. І у випадку із сухою шкірою обличчя воно в жодному разі не повинно мати важку, щільну текстуру. Тональний засіб для зазначеного типу шкіри повинен мати також зволожуючі властивості. Благо, зараз у цьому питанні приходить на допомогу косметика з Кореї, в асортименті засобів якої інноваційні ВВ і СС-креми. Такі креми найчастіше забезпечують якісне зволоження поряд із бездоганним тонуванням.

Щодо використання пудри на сухій шкірі, тут також слід мати на увазі один нюанс. Традиційна суха розсипчаста пудра, що матує, на сухій шкірі буде виглядати, м'яко кажучи, не дуже. А ось транспарентні, прозорі типи пудри з ефектом, що розмиває, для сухої шкіри цілком прийнятні.

Подібною кремоподібною текстурою слід вибирати й інші засоби декоративної косметики, наприклад рум'яна. Такий тип рум'ян легше наноситься на суху шкіру, довше тримається і створює неприємних відчуттів.

Здорове сяйво

Це той ефект, якого і не сподіваються досягти дівчини, роблячи макіяж для сухої шкіри. . І даремно. Адже кремовий і навіть пудровий хайлайтер подарує обличчю те природне сяйво, якого часто так бракує сухій шкірі. Хайлайтер слід наносити безпосередньо на ділянки під самими бровами і у внутрішні куточки очей, на верхню область вилиць і на «впадинку» над верхньою губою.

Зберегти макіяж на сухій шкірі в первозданному вигляді можна навіть з огляду на те, що використання водостійких засобів для цього типу шкіри вкрай небажане. Спеціально для цього були створені спреї, що фіксують, допустимі для застосування на шкірі сухого типу.

Тепер ви маєте чітке уявлення та розуміння, які потрібні засоби для макіяжу для сухої шкіри. Необхідний набір яких можна придбати в нашому магазині. Ми, у свою чергу, гарантуємо, до вас потрапить тільки оригінальна корейська косметика від найкращих виробників.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід